Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα οι «Οίνοι Πελοποννήσου… Φυσικά!»

Η ημέρα-ραντεβού των Αθηναίων οινόφιλων με μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας, αυτά της Πελοποννήσου, βρίσκεται για άλλη μια χρονιά πολύ κοντά. Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., η εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου...Φυσικά», θα διεξαχθεί και φέτος στο ξενοδοχείο Hilton και οι τυχεροί επισκέπτες της θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν τα περισσότερα κρασιά της Πολυστάφυλου αυτής περιοχής.

Κρασιά κάθε τύπου, κορυφαίες ονομασίες προέλευσης (π.χ. Μαντινεία, Μαυροδάφνη Πατρών, Νεμέα κ.ά.), δεκάδες τοπικοί οίνοι, καθώς και εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου (αγιωργίτικο, μοσχοφίλερο, καμπερνέ σοβινιόν, σαρντονέ κ.ά.), θα είναι εκεί, μαζί...

με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω τους.

Για άλλη μια χρονιά, ένας θεσμός που καθιέρωσε η εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου... Φυσικά» θα επαναληφθεί, φέρνοντας και πάλι το κρασί πιο κοντά στο φυσικό του χώρο, το εστιατόριο, για καλό των καταναλωτών. Έτσι, και φέτος, δεκάδες επιλεγμένα εστιατόρια της πρωτεύουσας και των προαστίων της θα φιλοξενήσουν για μία εβδομάδα από ένα κρασί ενός παραγωγού που συμμετέχει στην εκδήλωση, ως εξής: για κάθε μία φιάλη του φιλοξενούμενου κρασιού που θα παραγγέλνεται, μία ίδια θα προσφέρεται δωρεάν, για επί τόπου κατανάλωση ή για το σπίτι (φέρνοντας τα πελοποννησιακά κρασιά ακόμα πιο κοντά στον καταναλωτή). Ειδικός κατάλογος, που θα παρέχεται στο χώρο της εκδήλωσης, θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τα εστιατόρια και τα αντίστοιχα κρασιά της προσφοράς. Το ταίριασμα κρασιού και εστιατορίου θα έχει γίνει σύμφωνα με την κουζίνα και το μενού του δεύτερου, για τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση των έξυπνων οινόφιλων που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν για άλλη μια χρονιά αυτήν την ευκαιρία.

Στην εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου... Φυσικά», που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, συμμετέχουν περίπου 30 οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου. Οι υπογραφές τους, μάλιστα, θα κοσμήσουν μια τεράστια φιάλη 9 λίτρων (τύπου «Salmanazar»), με ερυθρό πελοποννησιακό κρασί, που θα κερδίσει, κατόπιν κλήρωσης, ένας τυχερός επισκέπτης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το καλό ελληνικό κρασί.

Η ετήσια αυτή γευστική δοκιμή κρασιών, οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και έχει ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες: 210 766 0560 και info@vinetum.gr
ΠΑΣΕΓΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.