Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Υπεξαίρεση 150.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Γαργαλιάνων

Εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ φέρεται να έχει υπεξαιρέσει από τα ταμεία του δήμου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας 30χρονη υπάλληλος.
Η υπάλληλος με το... μακρύ χέρι, η οποία και παραδέχτηκε την πράξη της, προσελήφθη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο από τον δήμο Γαργαλιάνων με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς έθεσε την υπάλληλο σε αργία, ενώ ενημέρωσε και τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ο οποίος και έδωσε εντολή για προανάκριση.

Ο κ. Καλοφωλιάς παρέπεμψε την υπόθεση της κοπέλας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα πιθανόν θα πρέπει να εισηγηθεί την απόλυσή της.

Ολα ξεκίνησαν μετά τον έλεγχο που έκαναν οι ορκωτοί λογιστές στον δήμο, από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου. Μπορεί οι λογιστές να τα βρήκαν όλα καλά, η προϊσταμένη όμως της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου διαπίστωσε να έχουν γίνει εκταμιεύσεις από τον λογαριασμό και καταθέσεις ...

σε λογαριασμούς δημοτικών νομικών προσώπων, για τις οποίες δεν υπήρχαν εντάλματα και ήταν ύποπτες.

Αμέσως η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας ενημέρωσε τον δήμαρχο Γαργαλιάνων, ο οποίος έδωσε εντολή για λεπτομερή έλεγχο. Από τους ελέγχους που ολοκληρώθηκαν προχθές προέκυψε ότι υπάρχει θέμα υπεξαίρεσης ενός μεγάλου χρηματικού ποσού.

Ο κ. Καλοφωλιάς κάλεσε την ύποπτη υπάλληλο σε απολογία. Η 30χρονη παραδέχτηκε ότι έχει πάρει τα χρήματα και είπε ότι θα τα επιστρέψει σύντομα με τη βοήθεια των γονιών της, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει για ποιον λόγο το έκανε.
ΕΘΝΟΣ



1 σχόλιο:

  1. Δεν παει αλλο
    Ποια ειναι η κυρια???να τιμωρηθει παραδειγματικα ,τρεις δουλειες κανουμε να τα φερουμε "βολτα" και με πτυχια αλλα εντιμοτητα ,αμαν πια ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.