Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Τα Windows 7 καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τα XP

Η Microsoft και η Intel διοργάνωσαν από κοινού μια συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας παρουσίασαν στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας σε φορητούς υπολογιστές. Οι παριστάμενοι διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι ότι τα Windows 7 είναι πιο φειδωλά από τα XP στην κατανάλωση ρεύματος, απαιτώντας τα 3/4 περίπου της ενέργειας που δαπανάται σε περιβάλλον XP.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε δοκιμή σε δύο ThinkPad T400, εκ των οποίων το ένα είχε XP και το άλλο 7. Το ThinkPad με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού κατανάλωνε κατά μέσο όρο 15,4 watts, ενώ αυτό με τα XP 20,2 watts. Αυτό μεταφράζεται σε μιάμιση ώρα επιπλέον ζωή για τη μπαταρία του ThinkPad.

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών, η εξοικονόμηση αυτή προϋποθέτει τη ............

χρήση επεξεργαστών τελευταίας γενιάς της Intel. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται σε πολλούς τομείς εδώ και καιρό, με την κατανάλωση ρεύματος να αποτελεί ένα από τα κοινά projects. Η Intel και η Microsoft κατάφεραν αναπτύξουν ένα σύστημα που διαχειρίζεται με αποτελεσματικά και με εξαιρετική χρονική ακρίβεια το φόρτο του επεξεργαστή. Έτσι, η CPU εντείνει τη λειτουργία της [και άρα την κατανάλωση] μόνο εκεί που είναι απολύτως απαραίτητο, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται σπατάλες.

Πηγή: PC Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.