Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

K. Καραμανλής: Δική μου η απόφαση για τα ψηφοδέλτια

Η απόφαση για τα ψηφοδέλτια ήταν δική μου, «χωρίς να έχει επιρροή κανενός» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η απόφασή του αξιολογούσε συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές, ενώ σχετικά με το κριτήριο επιλογής των υποψηφίων επεσήμανε πως «ένας πολιτικός κρίνεται από όλα: πράξεις, παραλείψεις, χειρισμό θεμάτων, δηλώσεις, τοποθετήσεις. Όλα μαζί λοιπόν συνθέτουν μια συνολική πολιτική συμπεριφορά. Αυτό είναι το κριτήριο, αυτή είναι η απόφαση, την πήραμε την απόφαση, τέλος, προχωράμε».

Ερωτηθείς για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δίνουν σαφές προβάδισμα στο ..........

ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πεποίθησή του πως η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, εκτιμώντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυναμική.

Αναφερόμενος στην οικονομία σημείωσε για άλλη μία φορά πως για την αντιμετώπιση του χρέους χρειάζονται τρεις πολιτικές: σφίξιμο στις δημόσιες δαπάνες, πόλεμος στη φοροδιαφυγή και μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων. Στη συνέχεια επέκρινε εκ νέου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ κάνοντας λόγο για ευχάριστες συνταγές, απλοχεριά, και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ερωτηθείς για τη φοροδιαφυγή, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως ο αποτελεσματικότερος τρόπος να το χτυπήσεις αυτό, είναι με πραγματικά δίκαια, όχι υπερβολικά τεκμήρια διαβίωσης και επιτέθηκε εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ: «Από την άλλη πλευρά ακούμε με ασάφεια ένα νεφελώδες πράγμα για ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα».

Υπεραμυνόμενος της ρύθμισης του ΕΤΑΚ, αφού τόνισε πως έχει ληφθεί πρόνοια για τα χαμηλά εισοδήματα, υπογράμμισε πως η κατάργησή του και η επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας που λέει το ΠΑΣΟΚ σημαίνει ετήσια απώλεια τουλάχιστον 800 εκατομμυρίων.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν σε περίπτωση ήττας θα αποχωρήσει επανέλαβε πως δεν έχει πρόθεση να φύγει. «Είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και εκεί θα μείνω» σημείωσε.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.