Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ξεκίνησε η επίγεια ψηφιακή εκπομπή της Digea.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος από την DIGEA στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της μετάβασης στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Η DIGEA, η εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της .

Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής πόλεις: Αίγιο, Ακράτα, Άσπρα Σπίτια, Βραχάτι, Γαλαξίδι, Δερβένι, Διακοφτό, Ερατεινή, Ιτέα, Καμάρι, Κιάτο, Κόρινθος, Λουτράκι, Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Ψάθα.

Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της ........

ενόχλησης του κοινού μια και η ψηφιακή εκπομπή δεν επηρεάζει την αντίστοιχη αναλογική και κατά συνέπεια δεν θα προκύψει άμεση ανάγκη προμήθειας αποκωδικοποιητών από το ευρύ κοινό. Τα οφέλη όμως για τους τηλεθεατές που θα επιλέξουν την ψηφιακή εκπομπή θα είναι σημαντικά: λύνεται μια για πάντα το πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, ενώ επιπλέον θα μπορούν να απολαμβάνουν την κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία.

Τα κανάλια, τα οποία μεταφέρει καταρχήν ως συνεργαζόμενα η DIGEA, είναι τα εξής: ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR.

Η DIGEA εκπέμπει από την περιοχή του Ξυλοκάστρου ενώ το πρωτόκολλο κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι το MPEG4/H.264/AVC.

Ο CEO της DIGEA, Γιώργος Μαθιός, δήλωσε: «Όπως είχαμε προαναγγείλει τον Ιούνιο στην Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης της Digea, σήμερα πραγματοποιούμε ένα μεγάλο βήμα στο ταξίδι της μετάβασης της χώρας από την αναλογική στην ψηφιακή επίγεια τηλεόραση με την εκπομπή του πρώτου ψηφιακού σήματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μας την σκυτάλη μετά παίρνουν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ενώ στις αρχές του 2010 ακολουθούν η Πάτρα και η Λάρισα, πάντα εφόσον η αγορά θα είναι επαρκώς εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα ολοκληρωθεί και το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο προβλέψεων.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τότε το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει περίπου το 60% του πληθυσμού. Παράλληλα, στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα την αλλαγή την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε, έχουμε θέσει σε λειτουργία την ιστοσελίδα της εταιρίας: www.digea.gr μέσω της οποίας μπορεί να ενημερωθεί το κοινό για το νέο αυτό εγχείρημα και η οποία θα εμπλουτίζεται διαρκώς.
Τέλος μέσα στον Οκτώβριο ξεκινά η προβολή της ενημερωτικής καμπάνιας καθώς και η έναρξη λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου.»



Σχόλιο από το Φιλιατρά News
Αντε να δούμε πότε θα καλυφθεί και η δική μας περιοχή με ψηφιακό σήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.