Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Υπό έλεγχο η νέα γρίπη στα σχολεία, λένε οι διευθυντές Α' βάθμιας και Β' βάθμιας

Υπό έλεγχο χαρακτηρίζουν την κατάσταση στα σχολεία της Μεσσηνίας όσον αφορά στη νέα γρίπη οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λεωνίδας Οικονομίδης και Γιώργος Σταματόπουλος αντίστοιχα.

Μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχε εμφανισθεί κάποιο κρούσμα, πέρα από ένα περιστατικό με ήπια συμπτώματα, τις προηγούμενες ημέρες, σε μαθητή Λυκείου της Τριφυλίας.
«Κάθε πρωί γύρω στις 10.30 λαμβάνουμε αναφορά απ’ όλους τους διευθυντές σχολείων της Μεσσηνίας, οι οποίοι μας ενημερώνουν για τους απόντες και για τους λόγους που λείπουν. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα κρούσμα» δήλωσε χθες το μεσημέρι στο «Θ» ο κ. Οικονομίδης. «Εμείς δίνουμε αναφορά στην Περιφέρεια και η ........

Περιφέρεια στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει μια πλήρη εικόνα για το τι γίνεται σε κάθε περιοχή της χώρας».
Όσο για το τι θα γίνει εάν εμφανιστούν μαζικά κρούσματα σε σχολεία, οι δύο διευθυντές σημείωσαν ότι εάν πρόκειται να κλείσουν σχολεία, θα το αποφασίσουν η Διεύθυνση Υγείας και η Νομαρχία, αφού ενημερωθούν για την κατάσταση.

Κλείσιμο σχολείων στην Αθήνα

Εν τω μεταξύ, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, μετά από απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών έκλεισαν χθες και θα παραμείνουν κλειστά έως την Παρασκευή όλα τα τμήματα της Β’ και Γ’ τάξης του Λυκείου Μελισσίων, καθώς και ένα τμήμα της Α’ τάξης στο 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, μετά τον εντοπισμό 22 συνολικά μαθητών με συμπτώματα νέας γρίπης.
Ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος επιχείρησε να καθησυχάσει γονείς και μαθητές σχετικά με τα πρόσφατα κρούσματα σε σχολεία της Αθήνας, τονίζοντας ότι όλα γίνονται βάσει του Εθνικού Σχεδίου Δράσης και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. «Όλα είναι υπό έλεγχο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας ή ανασφάλειας, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εξάπλωση είναι ο πανικός», σημείωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι τα σχολεία είναι απολύτως έτοιμα για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό.

Διαβεβαίωσε δε ότι δεν πρόκειται να χαθούν διδακτικές ώρες: «Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι, δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία από τους γονείς, όλα θα κυλήσουν ομαλά, οι διδακτικές ώρες δε θα χαθούν και τα παιδιά είναι σωστά προετοιμασμένα».

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.