Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Δόθηκε παράταση για τροποποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων οπωροκηπευτικών

Επειδή ορισμένα κράτη μέλη της Ε.Ε. αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσχέρειες στον καθορισμό της εθνικής στρατηγικής τους στον τομέα των οπωροκηπευτικών, μεταξύ άλλων διότι στο έργο αυτό χρειάστηκε να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι περιφερειακοί φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραταθεί ο χρόνος λήψης των αποφάσεων για το 2009.

Επιπλέον, η Επιτροπή αναφέρει πως ο σύνθετος χαρακτήρας των διατάξεων για την τροποποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων προκάλεσε επίσης σε ορισμένα κράτη μέλη καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων όσον αφορά τις αιτήσεις τροποποίησης επιχειρησιακών προγραμμάτων.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως για να δοθεί στα κράτη μέλη περισσότερος χρόνος όσον αφορά τις εν λόγω αποφάσεις, πρέπει να επιτραπεί στα κράτη μέλη, κατ' εξαίρεση και για μία μεταβατική περίοδο, να μεταθέσουν την ημερομηνία λήψης των αποφάσεων σχετικά με τα επιχειρησιακά προγράμματα που υλοποιούνται το 2009, στις 15 Οκτωβρίου 2009 το αργότερο, στις...

περιπτώσεις που τα εν λόγω επιχειρησιακά προγράμματα έχουν εντός της προθεσμίας που προβλέπει το άρθρο 66 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1580/2007.

Τα παραπάνω, με την μορφή κανονισμού, δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, L 230/3, της 2ας Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 797/2009 της Επιτροπής, της 1ης Σεπτεμβρίου 2009

«για παρέκκλιση από τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1580/2007 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής των κανονισμών του Συμβουλίου (ΕΚ) αριθ. 2200/96, (ΕΚ) αριθ. 2201/96 και (ΕΚ) αριθ. 1182/2007 στον τομέα των οπωροκηπευτικών»



Για το πλήρες κείμενο του κανονισμού, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:
ΠΑΣΕΓΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.