Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Με "ταξίμετρο" οι δικηγόροι της Καλαμάτας.

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΕΩΣΗ 50 ΕΥΡΩ

Με χρονοχρέωση θα προσφέρουν συμβουλές οι δικηγόροι της Καλαμάτας, σύμφωνα με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου.
Η ελάχιστη χρέωση του πελάτη θα είναι 50 ευρώ ενώ η ωριαία αποζημίωση ορίζεται στα 100 ευρώ.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ήταν ομόφωνη και σύμφωνα με την ανακοίνωση στηρίζεται στις διατάξεις του άρθρου 156 του Κώδικα Δικηγόρων.
Με την εφαρμογή της -σημειώνει ο Σύλλογος- οι δικηγόροι δεν θα αποτελούν πλέον τη μοναδική περίπτωση επαγγελματιών στην Ελλάδα, που προσφέρουν τις συμβουλές τους χωρίς, κατά κανόνα, να αμείβονται.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: “Σε εποχή ραγδαίων .......

εξελίξεων και ποικίλων αλλαγών, η ανάγκη επαναπροσδιορισμού και οργάνωσης σε νέες συνθήκες του δικηγορικού επαγγέλματος, με ενίσχυση και της συμβουλευτικής δικηγορίας, επιβάλλουν, πέραν των άλλων, να μην παραμείνει η Ελλάδα, η χώρα, στην οποία οι δικηγόροι δεν αμείβονται συνήθως για την παροχή των νομικών συμβουλών τους.

Βιώνουμε τα προβλήματα στην άσκηση της δικηγορίας που οξύνονται καθημερινά, κυρίως λόγω του συνεχώς αυξανόμενου δικηγορικού πληθωρισμού.
Γνωρίζουμε τις αλλαγές που γίνονται ή αναμένονται, γι’ αυτό χρέος μας είναι να προγραμματίζουμε την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανάλογα με τις εξελίξεις και όχι να αρκούμαστε σε διαπιστώσεις.
Η καθιέρωση του συστήματος της χρονοχρέωσης είναι υπόθεση που αφορά όλους αλλά κυρίως τις νέες και νέους δικηγόρους, την απόφασή μας δε αυτή οφείλουμε να υπερασπιστούμε.

Η παράβαση της παρούσης αποφάσεως θα επιφέρει πειθαρχικές συνέπειες για τους δικηγόρους”.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.