Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Άρχισαν να φτάνουν στην Νομαρχία Μεσσηνίας τα ψηφοδέλτια.

Τα πρώτα δείγματα με ψηφοδέλτια άρχισαν να φάνουν στην Νομαρχία Μεσσηνίας και αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, την επόμενη Τετάρτη θα γίνει ο διαχωρισμός του εκλογικού υλικούκαι η ετοιμασία των εκλογικών σάκων.

Πρώτο κόμμα που απέστειλε ψηφοδέλτια για την Μεσσηνία είναι το ΚΚΕ και συγκεκριμμένα την Τρίτη το μεσημέρι, ενω την τετάρτη το βράδυ έστειλε ψηφοδέλτια το ΠΑΣΟΚ.
ωστόσο απομένουν ακόμα 15 κόμματα να αποστείλουν ψηφοδέλτια με υποψηφίους της Μεσσηνίας.

Όπως επισημαίνεται από την νομαρχία Μεσσηνίας η όλη διαδικασία προχωρά ομαλά, αλλα με γρήγορους ρυθμούς για να είναι όλα έτοιμα την επόμενη εβδομάδα.

Την Τετάρτη ο 4ος όροφος του διοικητηρίου θα παραμείνει κλειστός προκειμένου να .........

ετοιμαστούν οι εκλογικοί σάκοι και να σταλούν στους δήμους και απο εκεί στα εκλογικά τμήματα.

Μέχρι την Κυριακή όλα τα κόμματα πρέπει να έχουν παραδώσει επίσημα στην νομαρχία τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα συμμετέχουν στις εκλογές.

Κάλπες

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα πρέπει να παρουσιαστούν στον τόπο διορισμού τους οι έφοροι και οι τακτικοί ή αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής.
Την ημέρα των εκλογών οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι κατα νόμον υποχρεωτική και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις δικαιολογείται η μη προσέλευση στις κάλπες.Συνολικά θα λειτουργήσουν 488 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη την Μεσσηνία.

Πηγή: Θάρρος

Το Φιλιατρά Νews εδώ και αρκετές ημέρες σας παρουσίασε πρώτο από όλους (ακόμα και από το υπουργείο Εσωτερικών) τα εκλογικά τμήματα στα Φιλιατρά και σε ολόκληρο τον νομό Μεσσηνίας. Πατήστε το παρακάτω link που σας ενδιαφέρει.

Εκλογικά τμήματα στα Φιλιατρά

Εκλογικά τμήματα σε όλη την Μεσσηνία (αρχείο pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.