Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Η μείωση εισακτέων έφερε μείωση τιμών στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

Στα περσινά επίπεδα και ίσως λίγο πεσμένες κατά περιπτώσεις, θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι φέτος οι τιμές των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων που απευθύνονται σε φοιτητές. Αν θυμηθούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια στην Καλαμάτα είχαμε εντοπίσει ακόμη και ενοίκια των 600 ευρώ για πολυτελή φοιτητικά στούντιο, μάλλον η μείωση των εισακτέων στο ΤΕΙ έχει επηρεάσει κάπως την κατάσταση και τα πράγματα έχουν γίνει πιο... λιτά.

Επισκεπτόμενοι χθες την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου υπάρχει λίστα με τα προσφερόμενα διαμερίσματα, είχαμε την ευκαιρία να συγκρίνουμε τα ενοίκια και με τις άλλες πόλεις της Περιφέρειας στις οποίες λειτουργούν σχολές του Ιδρύματος.
Από τις τιμές που υπήρχαν – σε πολλά διαμερίσματα δεν αναγραφόταν δίπλα ποσό – θα λέγαμε ότι τις πιο χαμηλές εντοπίσαμε στη Σπάρτη και την Καλαμάτα, ενώ τις πιο υψηλές στο Ναύπλιο.
Άλλη διαπίστωση ήταν ότι η λίστα της Τρίπολης ήταν η μόνη που περιείχε τιμές και ...........

λεπτομερή στοιχεία για όλα τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Καλαμάτα 195 - 260
(οι γκαρσονιέρες)
Συγκεκριμένα, στην Καλαμάτα η φθηνότερη τιμή που συναντήσαμε ήταν 195 ευρώ για επιπλωμένη γκαρσονιέρα 35 τ.μ., με κλιματισμό, χωρίς κοινόχρηστα, σε ισόγειο.
Και η πιο ακριβή 260 ευρώ, επίσης για γκαρσονιέρα 35 τ.μ. στο 2ο όροφο διώροφης οικοδομής, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα.
Βέβαια, στη λίστα υπήρχαν πολλά διαμερίσματα χωρίς τιμή.

Τρίπολη 220 - 500
Στην Τρίπολη, η πιο οικονομική τιμή ήταν 220 ευρώ για γκαρσονιέρα 30 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, σε ισόγειο. Και η πιο ακριβή 500 ευρώ (υπό συζήτηση), για τεσσάρι 95 τ.μ. (μονοκατοικία), με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, με μπόιλερ, κήπο 4 στρεμμάτων, μπάρμπεκιου καινούργιο (!), φρεσκοβαμμένο και πλήρως επιπλωμένο.

Σπάρτη 200 - 300
Στη Σπάρτη η καλύτερη τιμή που εντοπίσαμε ήταν 200 με 220 ευρώ για γκαρσονιέρα με αυτόνομη θέρμανση, ενώ η πιο ακριβή 300 ευρώ (υπό συζήτηση) για επιπλωμένη γκαρσονιέρα.

Ναύπλιο 290 - 450
Πιο τσιμπημένες απ’ όλες τις πόλεις βρήκαμε τις τιμές στο Ναύπλιο. Η πιο οικονομική ήταν 290 ευρώ για γκαρσονιέρα (studio) πλήρως επιπλωμένη, ενώ η πιο ακριβή 450 ευρώ για καινούργιο δυάρι.

Κόρινθος 220 - 330
Στην Κόρινθο, το πιο φθηνό από τα ενοίκια ήταν 220 ευρώ για γκαρσονιέρα 28 τ.μ. β΄ ορόφου, ενώ το πιο ακριβό 330 ευρώ για δυάρι στον 3ο όροφο με πρόσοψη στη θάλασσα.

* Φοιτητής της Καλαμάτας στα «Νέα» «Κάθε τρεις και λίγο... προβλήματα»

Εν τω μεταξύ, χθες στην εφημερίδα «Τα Νέα», σε ρεπορτάζ για τη φοιτητική στέγη, εντοπίσαμε δηλώσεις του Νίκου Σιδηρόπουλου, φοιτητή στην Πανεπιστημιακή Σχολή Καλαμάτας και γνωστού μας από τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος.
Το δημοσίευμα ανέφερε:

« «Ο Νίκος Σιδηρόπουλος βρήκε οικονομικό διαμέρισμα, αλλά η παλαιότητα ήταν αιτία πολλών προβλημάτων « το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα, πέρασε το 2006 ο Νίκος Σιδηρόπουλος. «Είδα μέσα σε μία μέρα περίπου 12 σπίτια. Έπρεπε να είμαι προσεκτικός, αφού το σπίτι που θα νοίκιαζα θα ήταν η μόνιμη κατοικία μου» λέει.
Παρ’ όλο που προσπάθησε να βρει αυτό που θα ήταν λειτουργικό και ταυτόχρονα οικονομικό, στα τρία χρόνια που σπουδάζει εκεί, μετακόμισε σε τρία διαμερίσματα.

«Αρχικά έκλεισα μια γκαρσονιέρα προς 300 ευρώ το μήνα. Ψάχνοντας για κάτι πιο οικονομικό κατέληξα σε ένα παλιό διαμέρισμα που ναι μεν ήταν φτηνό, 220 ευρώ, αλλά είχε κάθε τρεις και λίγο προβλήματα. Τελικά τον τελευταίο χρόνο μένω σε ένα δυάρι 55 τ.μ., αφού πλέον χρειάζομαι μεγαλύτερους χώρους για να φιλοξενώ φίλους, αλλά και για τα βιβλία μου».

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.