Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης


Εκτός των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου μένει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Εν αναμονή δήλωσης του πρώην πρωθυπουργού.
Οπως ειπωθηκε σε εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού ο Κώστας Σιμήτης ήθελε να ειναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας κάτι που δεν έγινε δεκτό απο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Του προτάθηκε η θέση στο ψηφοδέλτιο του Πειραιά όμως ο Κώστας Σιμήτης αρνήθηκε κατηγορηματικά.

UPDATE 12:03

Εκτός των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, μένει ο Κώστας Σημίτης, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και .......

του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιπποκράτους, ο κ. Σημίτης απέρριψε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας ή στην Α' Πειραιά και ζήτησε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ τη νίκη και κάθε επιτυχία» δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής:

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία προς τις εκλογές και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

»Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον πρώην πρωθυπουργό είτε να εξακολουθήσει να ηγείται του ψηφοδελτίου της Α' Πειραιά, είτε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Α' Αθήνας.

»Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε ότι, εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός City, η επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έγινε σήμερα, Παρασκευή, αλλά είχε πραγματοποιηθεί πριν από τρεις ημέρες. Από την επικοινωνία αυτή κατέστη σαφές πως δεν θα υπάρξει σύγκληση απόψεων για την υποψηφιότητα του Κ.Σημίτη.

Ωστόσο -σύμφωνα με εντολή του Γ.Παπανδρέου- το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του χθες, Πέμπτη, αφήνοντας κενά στην Α' Αθήνας και στην Α' Πειραιώς, σε μια ύστατη προσπάθεια για συμφωνία. Όμως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε νεότερη επικοινωνία που είχαν συνεργάτες των δύο ανδρών το βράδυ της Πέμπτης οριστικοποιήθηκε το «ναυάγιο».

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, όπως όλα δείχνουν, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, με τον οποίο, οι πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επιδιώκει την τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου στη θέση αυτή προκειμένου να σηματοδοτήσει έτσι ότι η οικονομία θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν μάλιστα ότι ο κ. Παπαδήμος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.