Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Θα γίνει και φέτος το πανηγύρι στους Γαργαλιάνους

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τους όρους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η φετινή εμποροπανήγυρη των Γαργαλιάνων από τις 3 ως τις 9 Οκτωβρίου ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του το απόγευμα της Δευτέρας. Από όλο το Σώμα ομόφωνα εκφράστηκε η βούληση το πανηγύρι της πόλης να συνεχιστεί και να ενισχυθεί.

Κι όλα αυτά καθώς μέχρι τώρα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έχουν υπάρξει δύο αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής όπου στην πρώτη αποφασίστηκε να αναβληθεί για φέτος η εμποροπανήγυρη -καθώς συμπίπτει με της εθνικές εκλογές, αλλά και λόγω τις δυσχέρειας που δημιουργεί στην περιοχή που πραγματοποιείται- ενώ πριν λίγες μέρες η νέα απόφαση της Δημαρχιακής ήταν να γίνει το πανηγύρι, σε χώρο όμως λίγο διαφορετικό και σε μικρότερη έκταση από τα προηγούμενα χρόνια.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς σημείωσε ότι ......

αρχικά υπήρχε ένας προβληματισμός καθώς συμπίπτει με τις εθνικές εκλογές και υπήρχε ένα θέμα αστυνόμευσης. Επίσης υπήρχαν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της οδού Νικολοπούλου, το κυκλοφοριακό καθώς λόγω των εκλογών θα κατέβει αρκετός κόσμος, όπως και η διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου.
Αφουγκραζόμενοι όμως, σημείωσε, την κοινή γνώμη που ήθελε το πανηγύρι, αλλά και για λόγους παράδοσης, «ξανακαλέσαμε την Δημαρχιακή Επιτροπή και εισηγηθήκαμε την πραγματοποίησή του».

Ετσι, είπε, αποφασίστηκε να γίνει 3-9 Οκτωβρίου στις οδούς Μιαούλη (από Νικολοπούλου μέχρι Αθηνών), Νικολάου Σκούτζου (από Παναγοπούλου μέχρι Μιαούλη), Αθηνών από (Μιαούλη μέχρι σχολή τέχνης) όπως και στον εσωτερικό χώρο του γηπέδου, φυσικά εκτός αγωνιστικού χώρου.
Οι θέσεις θα είναι 120 των 3 μέτρων και οι τιμές ορίστηκαν στα 35 ευρώ το τρέχον μέτρο και 1 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για το λούνα παρκ.
Ζήτησε επίσης την κατανόηση όσων -επαγγελματιών ειδικά- ταλαιπωρηθούν από την λειτουργία του πανηγυριού και σημείωσε ότι θα συσταθεί μια επιτροπή για να εξετάσει από αρκετά νωρίς το πού θα πρέπει να γίνεται το πανηγύρι στο μέλλον.

Υπέρ της λειτουργίας του πανηγυριού τάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Καλκαβούρας σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και να προστατευθεί αυτός ο θεσμός, αφού τονώνει την κίνηση της πόλης.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ

Ένα θέμα που τόσο εμείς, όσο και το Blog Βάλτα Τριφυλίας είμασταν οι μοναδικοί που γράψαμε για το πανηγύρι των Γαργαλιάνων. Και μάλιστα εμείς με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες μέσα από τον Δήμο Γαργαλιάνων.
Μερικές μέρες διαβάζουμε στην Ελευθερία αυτό που γνωρίζαμε και δημοσιεύσαμε στα blogs μας στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε τα θέματα:

Στο Βάλτα Τριφυλίας

Φιλιατρά News 1 και Φιλιατρά News 2



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.