Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ευνοϊκές συνθήκες για δάκο στην Τριφυλία

Ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη του δάκου της ελιάς χαρακτηρίζονται οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς υπάρχει αυξημένη υγρασία, ενώ η θερμοκρασία των τελευταίων ημερών μετά τις βροχές είναι αρκετά υψηλή.

Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα της δολωματικής δακοκτονίας είναι σε πλήρη εξέλιξη όπως μας επισήμανε ο υπεύθυνος δακοκτονίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Τις μέρες αυτές δολωματικοί ψεκασμοί γίνονται στο Δήμο Φιλιατρών και πιο συγκεκριμένα στα δημοτικά διαμερίσματα Χαλαζονίου και Εξοχικού, στο Δήμο Κυπαρισσίας, στα Δ.Δ. Φαρακλάδας και Αρμενιών και στις περιοχές Καρτελάς και Μεταλλείο, και στο Δήμο Αυλώνας στα Δ.Δ. Καλού Νερού και Αγαλιανής.
Ηδη οι ψεκασμοί έχουν ολοκληρωθεί στα δημοτικά διαμερίσματα Σπηλιάς και Ραχών.

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πάντως ότι από το πυκνό δίκτυο παγίδων που έχουν ........

τοποθετηθεί φαίνεται ότι δεν υπάρχουν αυξημένοι πληθυσμοί στην περιοχή και κατά συνέπεια προβλήματα. Ωστόσο οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην παραλιακή ζώνη ειδικά όπου είναι αρδευόμενες οι ελιές και υπάρχει μικρή παραγωγή, όπως και στις βιολογικές καλλιέργειες.

Οι παραγωγοί, τονίζεται επίσης, θα πρέπει να επισκέπτονται τα κτήματά τους και όπου διαπιστώνουν γόνιμες προσβολές να προβαίνουν στις κατάλληλες επεμβάσεις σε συνεργασία με τους γεωπόνους συμβούλους και με τα εγκεκριμένα σκευάσματα.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.