Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Δολοφονία θηροφύλακα στην περιοχή της Αμαλιάδας

Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε ομοσπονδιακός θηροφύλακας και ένας ακόμα τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αμαλιάδα, όταν 56χρονος λαθροκυνηγός από την ίδια περιοχή έστρεψε το όπλο εναντίον τους. Αυτό καταγγέλλει η Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Θηροφυλακή, στη συνέχεια ο δράστης πήγε στο σπίτι του, καθάρισε το όπλο του κι έπεσε για ύπνο, ώσπου τον συνέλαβε η Ασφάλεια Πύργου. Οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες σκόπευαν να συλλάβουν το λαθροκυνηγό που παραφύλαγε για λαγούς με το φεγγάρι.
Ο άτυχος θηροφύλακας από το Χάβαρη Αμαλιάδας που έχασε τη ζωή του είναι ο Θεόδωρος Παπασπυρόπουλος, ενώ τραυματισμένος νοσηλεύεται στο 409 Nοσοκομείο Πάτρας ο Γεώργιος Λάττας από τα Λεχαινά.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα .....

Δημήτρη Μαλαπάνη, το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 10 το βράδυ όταν οι δύο συνάδελφοί του αξιοποιώντας πληροφορίες έφτασαν στην περιοχή Αετοφωλιά, στο Περιστέρι Αμαλιάδας για να συλλάβουν το λαθροκυνηγό, που στο παρελθόν λέγεται ότι έχει καταδικαστεί για ανάλογες επιθέσεις και λαθροθηρία.
Οταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους, σύμφωνα πάντα με όσα γνωρίζει ο κ. Μαλαπάνης, ο λαθροκυνηγός σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε 2 φορές εναντίον των δύο θηροφυλάκων.
Τα βόλια βρήκαν τον άτυχο άντρα στην κοιλιά και στο κεφάλι. Στη συνέχεια ο δράστης έφυγε, επέστρεψε σπίτι του, καθάρισε το όπλο του και έπεσε για ύπνο. Λίγο αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.
Στο σπίτι του, κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί -σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν συνολικά 5 όπλα. Νωρίτερα οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου ο Θεόδ. Παπασπυρόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου χαρακτηρίζει το συμβάν “άνανδρη δολοφονία” ενώ αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: “Εκφράζουμε την θλίψη και την οδύνη μας για τον άδικο χαμό του ομοσπονδιακού θηροφύλακα και υπαλλήλου μας Θεόδωρου Παπασπυρόπουλου ο οποίος έπεσε θύμα ενός αδίστακτου οπλοφόρου εγκληματία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του προασπίζοντας το φυσικό περιβάλλον και την νομιμότητα.
Στοιχεία σαν το δολοφόνο εγκληματία καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με την κυνηγετική οικογένεια, είναι απλώς οπλοφόροι.
Εκφράζουμε εκ μέρους όλου του κυνηγετικού κόσμου, τα βαθιά μας συλλυπητήρια και την μεγάλη μας θλίψη στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Επίσης, είμαστε δίπλα στον δεύτερο θηροφύλακα Λάττα Γεώργιο ο οποίος εκτελούσε κοινή υπηρεσία με το θύμα και ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου σύσσωμη πενθεί για τον άδικο χαμό του συνεργάτη της Θεόδωρου Παπασπυρόπουλου”.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.