Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογικό Υλικό. Βουλοκέρι, σπαρματσέτο και φακαρόλα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από την Κυριακή στη Νομαρχία η προετοιμασία του εκλογικού υλικού που θα διανεμηθεί στα 488 εκλογικά κέντρα του νομού.
Στο μεταξύ, την Κυριακή το βράδυ έληξε η προθεσμία αποστολής στη Νομαρχία των ψηφοδελτίων με τα οποία οι συνδυασμοί θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Το Πρωτοδικείο, στη Μεσσηνία, όπως γράψαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, ανακήρυξε 17 κόμματα και 65 υποψηφίους. Ωστόσο, στη Νομαρχία Μεσσηνίας ψηφοδέλτια έστειλαν 14 κόμματα. Οι τρεις συνδυασμοί που, αν και είχαν δώσει ονόματα στο Πρωτοδικείο, τελικά δε θα κατεβάσουν υποψηφίους στη Μεσσηνία, είναι: ΟΑΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Οικολόγοι – Δημοσθένης Βεργής (είχαν προτείνει από έναν υποψήφιο έκαστος).
Όσον αφορά στα εκλογικά συνεργεία, εργάζονται πρωί – απόγευμα, ενώ για πρώτη ........

φορά ορίστηκε νυχτερινή βάρδια (έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα).

Κι αν αναρωτιέστε ποιο είναι αυτό το υλικό, πλην ψηφοδελτίων, που πρέπει σε κάθε εκλογική διαδικασία να ετοιμάσουν τα εκλογικά συνεργεία, δεν έχετε παρά να δείτε αναλυτικά τις φωτογραφίες και να διαβάσετε τις διαδικασίες, όπως μας τις εξήγησαν η διευθύντρια Προσωπικού Ανδριάννα Καλλιμώρου και η προϊσταμένη του Τμήματος Εκλογών Ιωάννα Καλύβα.

Στο εκλογικό υλικό περιλαμβάνεται ακόμα το βουλοκέρι, που σχεδόν κανείς πια δικαστικός αντιπρόσωπος δε χρησιμοποιεί, αφού οι κάλπες είναι γυάλινες και κλειδώνουν με 2 λουκέτα. Επίσης, οι υπάλληλοι ταλαιπωρούνται για να κλείσουν τους εκλογικούς σάκους με μολύβι και σκοινί, αντί να χρησιμοποιήσουν τις ειδικές πλαστικές δέστρες τύπου tie – wrap, αφού η εκλογική νομοθεσία δεν έχει εκσυγχρονισθεί.

Το δε κόστος, αν σκεφτείτε ότι αφορά χιλιάδες εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.