Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Εν κρυπτώ ξεπουλήθηκαν τα Φωσφορικά Λιπάσματα

Ακόμη και στο "παρά πέντε" των εκλογών, η κυβέρνηση επιμένει στην τακτική του ξεπουλήματος των επιχειρήσεων στους ιδιώτες και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Σειρά είχε χθες η εκχώρηση του 100% της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) στον επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όλοι οι μέτοχοι της ΒΦΛ μεταβίβασαν προς την ELFE S.A., θυγατρική του fund Lamda Partners συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη, τις μετοχές που κατείχαν, έναντι τιμήματος ύψους 85,9 εκατ. ευρώ.
Με ανακοίνωσή του για την ιδιωτικοποίηση της...

εταιρείας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση, θεωρώντας άκυρη την πώληση της ΒΦΛ και όπως δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα αγωνισθεί για τη ματαίωση και ακύρωσή της. Υπενθυμίζεται, ότι η ΒΦΛ ιδρύθηκε από τον όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1965 στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας και ότι πέρυσι πραγματοποίησε κέρδη προ φόρων 32,9 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωση της η Εθνική Τράπεζα αναφέρει ότι όλοι οι μέτοχοι της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Α.Ε." πώλησαν και μεταβίβασαν το σύνολο των μετοχών τους στην ως άνω εταιρεία, στην αγοράστρια ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Εταιρεία" και με τον διακριτικό τίτλο "ELFE S.A.", έναντι συνολικού τιμήματος 85.963.229,80 ευρώ, η οποία κατέστη έτσι κυρία του 100% των μετοχών της εταιρείας "Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Α.Ε.".

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε." πώλησε και μεταβίβασε στην ανώνυμη εταιρεία "ELFE S.A.", 21.136.364 κοινές ονομαστικές μετοχές της ανώνυμης εταιρείας "Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Α.Ε.", οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 15.81% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της, έναντι συνολικού τιμήματος 13.592.497,86 ευρώ.

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Εθνική Κεφαλαίου Α.Ε.", μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, πώλησε και μεταβίβασε στην ανώνυμη εταιρεία "ELFE S.A." 8.295.612 κοινές ονομαστικές μετοχές της ανώνυμης εταιρείας "Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Α.Ε.", οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 6,21% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της, έναντι συνολικού τιμήματος 5.334.791,19 ευρώ. Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της και η Εμπορική Τράπεζα αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε χθες η μεταβίβαση του ποσοστού συμμετοχής της 33,24% στην ΒΦΛ, ήτοι 44.434.936 μετοχές, προς την εταιρεία Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική.
avgi.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.