Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ταραχή στη ΝΔ από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Για... μνημειώδη γκάφα του κυβερνώντος κόμματος κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Κουμουτσάκου, για το θέμα των υπερχρεωμένων καταναλωτών, αφού αμφισβήτησε ένα νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τις 22 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για ρύθμιση χρεών προς τράπεζες που έχει έτοιμη το ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «υποτιθέμενο νομοσχέδιο ακραίου λαϊκισμού περί δήθεν διαγραφής χρεών».

Μίλησε για «μείζον θέμα αξιοπιστίας», «απόπειρα παραπλάνησης των πολιτών» και ..........

κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Παπανδρέου, να «δώσει τώρα συγκεκριμένες απαντήσεις χωρίς μισόλογα».

Η απάντηση ήλθε λίγη ώρα αργότερα από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και την επικεφαλής του τομέα Οικονομίας, κ. Λούκα Κατσέλη. Μίλησαν για «άλλη μία γκάφα» της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, «δεν παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Κοινοβούλιο».

Προσέθεσαν ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ «Ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών» είχε τεθεί ήδη από τον Απρίλιο του 2009 σε δημόσια διαβούλευση με οικονομικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, μεταξύ των οποίων η ΟΚΕ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, η Τράπεζα της Ελλάδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς και οργανώσεις προστασίας των καταναλωτών.

Καμία αντίρρηση

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισαν πως «κανένας φορέας δεν εξέφρασε αντίρρηση επί της αρχής για την εισαγωγή της πρότασης νόμου στη χώρα μας. Ακόμα και η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών δεν αμφισβήτησε επί της αρχής την αναγκαιότητα του θεσμού.

Στη συνέχεια, πρόταση νόμου κατατέθηκε στη Βουλή στις 22 Ιουλίου 2009.

«Η σχετική πρόταση νόμου καθώς και οι προτάσεις μας για την προστασία των καταναλωτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών θα είναι από τις πρώτες που θα κατατεθούν από τη νέα κυβέρνηση», συμπλήρωσε η κ. Κατσέλη.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.