Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρίς εκπλήξεις «κλείνουν» τα ψηφοδέλτια Επικρατείας σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που «κλείνουν» χωρίς εκπλήξεις. Την πρώτη θέση στη λίστα της ΝΔ σύμφωνα με τις ενδείξεις αναμένεται να καταλάβει ο Μ.Έβερτ, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται η επικοινωνία μεταξύ Γ.Παπανδρέου και Κ.Σημίτη, κατά την οποία θα διευκρινιστεί εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Το παζάρι στη ΝΔ

Η διαπραγμάτευση για τις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ κορυφώνεται, με κεντρικά πρόσωπα της διελκυστίνδας που βρίσκεται σε εξέλιξη να είναι οι Μ.Έβερτ και Δ.Σιούφας. Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση του Αχιλλέα Καραμανλή να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις Σέρρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, σε μια στιγμή που στο κυβερνών κόμμα αναζητούν ..........

νέα και άφθαρτα πρόσωπα και η εκλογική βάση έχει βασικό αίτημα τις «εκκαθαρίσεις», ο 80χρονος θείος του πρωθυπουργού, έστειλε «τελεσίγραφο» προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προλάβει τυχόν απόφαση για αποκλεισμό του.

Την ίδια ώρα, οι τελευταίες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μ.Έβερτ θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείεται κάποια έκπληξη, καθώς το ζήτημα συνδυάζεται με το θέμα της απόσυρσης του γαμπρού του Πέτρου Δούκα -λόγω εμπλοκής στην υπόθεση Βατοπαιδίου-, καθώς και της υποψηφιότητας της κόρης του Αλεξίας Έβερτ στην Α' Αθήνας.

Παράλληλα, αν και δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής, την Τρίτη, θεωρείται πολύ πιθανό ότι ο κ. Σιούφας θα συμπεριληφθεί τελικώς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο κ. Καραμανλής δεν δεσμεύθηκε σε ποια θέση θα τοποθετήσει τον κ. Σιούφα, καθώς τουλάχιστον τη δεύτερη θέση διεκδικεί και ο Γ.Σουφλιάς ως αρχαιότερος βουλευτής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ αναμένεται να περιλαμβάνονται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος και ο γενικός διευθυντής της Ρηγίλλης Μ.Δασκαλάκης.

Επικοινωνία Παπανδρέου - Σημίτη

Εντός της ημέρας αναμένεται η επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου με τον Κ.Σημίτη, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το τοπίο για την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, δηλαδή αν θα τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή αν θα «κατέβει» εκ νέου στην Α' εκλογική περιφέρεια Πειραιά.

Πιθανοί υποψήφιοι για το Επικρατείας είναι ακόμη ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν.Αλιβιζάτος και ο Ολυμπιονίκης Π.Δήμας, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ν.Κοτζιάς, ενώ πιθανότητες συγκεντρώνουν και ο δήμαρχος Καλλιθέας Κ.Ασκούνης, καθώς και ο δήμαρχος Τήλου Τ.Αλιφέρης.

Για την Α' Αθήνας έχουν «κλειδώσει» τα ονόματα της Αννας Φόνσου, της Αννας Βαγενά και της Πέμης Ζούνη. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι οι κ.κ. Μποτόπουλος, Κουβέλης και Παταβούκας.

Στην Β' Αθήνας υποψήφιοι θα είναι οι Λ.Κατσέλη, Λ.Μίχος, Αννα Νταλάρα, Γ.Κουτρουμάνης, ενώ κόπηκε το όνομα της Βάνας Μπάρμπα. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Πύρρου Δήμα.

Επίσης, υποψήφιος στην Κοζάνη θα είναι ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η υποψηφιότητα του Χρίστου Βερελή στην Αιτωλοακαρνανία.

Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις του στον Alpha ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε πως θα παραμείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, όπως και στις εκλογές του 2007. Ο κ. Παπαντωνίου, όπως και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, άφησε εμμέσως αιχμές για τη στάση της Ιπποκράτους στο θέμα της αξιοποίησής του.

* Από το ΛΑΟΣ ανακοινώθηκε πως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ I.Κοραντής.

Πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο-ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ-ΠΡΕΠΕΙ-ΝΑ-ΕΙΝΑΙ-ΣΤΟ-ΨΥΦΟΔΕΛΤΙΟ-ΕΠΕΙΚΡΑΤΙΑΣ-ΤΟΥ-ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.