Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Προβλήματα με την Ηλεκτρονική Αλληλογραφία αναφέρει η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Προβλήματα και παράπονα λαμβάνει η Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας απο συναδέλφους εκπαιδευτικούς στην ηλεκτρονική αλληλογραφία των σχολείων.
Στα πλαίαια αυτού το προβλήματος, η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας εξέδωσε ανακοίνωση με παραινέσεις και συμβουλές αρχειοθέτησης των μηνυμάτων ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας.

Η ανακοίννωση της Α' ΕΛΜΕ έχει ως εξής:........


Με αφορμή παράπονα συναδέλφων, σχετικά με την λειτουργική αξιοποίηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας των σχολείων (αναζήτηση αποθήκευση) το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ζητά:,πως για όλα τα αποστελλόμενα μηνύματα μέσω Ηλ.Ταχ/μείου, τηρούνται τα εξής που προάγουν την ευκολία και την λειτουργικότητα.
• Πλήρης τίτλος και περιεκτικός στα αποστελλόμενα μηνύματα , εμπεριέχων τις λέξεις –κλειδιά του μηνύματος.
• Όλα τα επισυναπτόμενα έγγραφα, να έχουν πλήρεις τίτλους με Ελληνικούς χαρακτήρες, με το θέμα του εγγράφου, ανεξαρτήτως εάν ο πρωταρχικός αποστολέας έχει στείλει ελλιπή ονομασία εγγράφου ή με Γρίγκλις κτλ.
• Να λειτουργήσει από φέτος λίστα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με βάση δεδομένων που να περιέχει στοιχεία ανά συνάδελφο, ανά σχολείο, ανά ειδικότητα, ανά διεύθυνση , ανά τύπο σχολείου κτλ, έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι που επιθυμούν να εντάσσονται στην λίστα , όπου με επιλογή της «κρυφής κοινοποίησης» να ενημερώνονται αποτελεσματικά και να εξαλειφθούν άπαξ δια παντός φαινόμενα μη ενημέρωσης που προάγουν δυσπιστία μεταξύ συναδέλφων και διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.