Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Τροποποιήθηκε ο κανονισμός για την τυπολογία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τροποποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός κανονισμός 1242/2008, με τον οποίο θεσπίζεται κοινοτική τυπολογία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της Κοινότητας, προκειμένου να ταξινομούνται ομοιόμορφα βάσει του τεχνικοοικονομικού προσανατολισμού και του οικονομικού τους μεγέθους, καθώς και της σημασίας των άμεσα συνδεόμενων με αυτές άλλων κερδοφόρων δραστηριοτήτων.
Ο εν λόγω κανονισμός δημοσιεύθηκε στο φύλο L 248/17 της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 22.9.2009 και για να τον κατεβάσετε, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:
Για τον αρχικό κανονισμό 1242/2008, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:
Η εν λόγω τυπολογία χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για την παρουσίαση κατά κατηγορία τεχνικοοικονομικού προσανατολισμού και οικονομικού μεγέθους των στοιχείων που συλλέγονται από τις κοινοτικές έρευνες για τη διάρθρωση των...

γεωργικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και από το κοινοτικό δίκτυο γεωργικής λογιστικής πληροφόρησης.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε με τον αρχικό κανονισμό παρουσιάστηκαν δυσκολίες όπως στην ταξινόμηση γεωργικών εκμεταλλεύσεων που εξειδικεύονται στα χορτοφάγα, ή στην ταξινόμηση ανά κατηγορία οικονομικού μεγέθους, καθώς και στην ονοματολογία ή τους κωδικούς ορισμένων προϊόντων.

Έτσι τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 867/2009 της Επιτροπής, της 21ης Σεπτεμβρίου 2009, ο οποίος τροποποιεί και διορθώνει τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1242/2008 για τη θέσπιση κοινοτικής τυπολογίας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
πασεγες





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.