Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ξανα στην θέση του ο Δήμαρχος Δωρίου Τάκης Αντώνης με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών

Επανέρχεται στην θέση του σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Αθανασίου Νάκου ο Δήμαρχος Δωρίου Τάκης Αντώνης καθώς έγινε δεκτή η προσφυγή που άσκησε ο Δήμαρχος Δωρίου κατά της απόφασης του γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοπονήσου με την οποία έθετε σε αργία τον Δήμαρχο Δωρίου Τάκη Αντώνη.

Η απόφαση απο το υπουργείο Εσωτερικών που εκδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου αναφέρονται τα εξής: .......

«Αποδεχόμαστε την από 6.7.2009 προσφυγή του κ. Αντώνη Τάκη, δημάρχου Δωρίου νομού Μεσσηνίας.
Ακυρώνουμε την υπ’ αριθμ. 7678/18.6.2009 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Οσον αφορά το σκεπτικό της απόφασης, φαίνεται ότι στηρίχτηκε σε δύο βασικά σημεία της προσφυγής του δημάρχου:
Οτι ο δήμαρχος δεν είχε λάβει γνώση του κλητήριου θεσπίσματος πριν την έκδοση της απόφασης του περιφερειάρχη κι έτσι στερήθηκε του δικαιώματος άσκησης ένδικων μέσων. Επίσης ότι το κλητήριο θέσπισμα δεν είχε καταστεί αμετάκλητο.

Επειδή σύμφωνα με τους λόγους που επικαλείται ο κ. Αντώνιος Τάκης δήμαρχος Δωρίου στην από 6.7.2009 προσφυγή του ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών δεν έχει λάβει γνώση του κλητήριου θεσπίσματος έως ότου κοινοποιήθηκε σε αυτόν η υπ’ αριθ. 7678/18.6.2009 απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεδομένου ότι ουδέποτε του επιδόθηκε και ως εκ τούτου στερήθηκε της δυνατότητας άσκησης ένδικων μέσων που προβλέπονται και στις διατάξεις του άρθρου 146 παρ. 2, εδ.1 του ν. 3463/2006.

Επειδή, σύμφωνα με την από 20-7-2009 νεότερη υπηρεσιακή βεβαίωση της Εισαγγελίας Εφετών Καλαμάτας, βεβαιώνεται ότι στον προσφυγόντα Αντώνιο Τάκη, δήμαρχο Δωρίου, η επίδοση του κλητήριου θεσπίσματος προς αυτόν από το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι 13.7.2009, ημερομηνία μεταγενέστερη της έκδοσης της σχετικής απόφασης του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου και ως εκ τούτου το κλητήριο θέσπισμα δεν έχει καταστεί αμετάκλητο.

Επειδή λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα στοιχεία που κατέθεσε ο προσφεύγων η υπ’ αριθ. 7678/18.6.2009 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ακυρωτέα».

Σχετικό Θέμα: => Σε αργία ο Δήμαρχος Δωρίου με απόφαση Περιφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.