Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Μια βόλτα, απ' την Αγ. Κυριακή Φιλιατρών προς νότο...

Ο δρόμος πολύ καλύτερος από ότι μας έλεγαν, η διαδρομή δίπλα στη θάλασσα πανέμορφη, αλλά από …ταμπέλες, μία κι’ αυτή …κουτσή. Ήρθε ο υιός μου ο μονογενής για ένα τριήμερο στο χωριό, για να δει τον παππού του περισσότερο, είπα να τον πάω να δει κάτι αξιόλογο στη Μεσσηνία.
Μια προηγούμενη φορά τον είχα πάει στην Αρχαία Μεσσήνη κι αυτή τη φορά σκέφτηκα να τον πάω στην αρχαία Πύλο, αφού κάναμε ένα μπανάκι στη Βοϊδικοιλιά. Δύστυχώς, ένας περίεργος θόρυβος στο όχημά μας, μας ανάγκασε να μην συνεχίσουμε πέραν αυτής. Τις εντυπώσεις μας θα τις δείτε αποτυπωμένες στα 2 βιντεάκια που θ΄ακολουθήσουν. αλλά να την κάνω την ερώτηση προς τους διάφορους τοπικούς άρχοντες. Γιατί θα πρέπει να φτάσουμε στον προορισμό μας, μέσω Γαργαλιάνων, Χώρας κλπ και όχι παραλιακά; Πονηρή η ερώτηση, να δω αν θα υπάρξει απάντηση.



Αναδημοσίευση από το αξιολογότατο φιλικό blog Kopanakinews



2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΣ.
    Ας φανταστούμε αυτή τη διαδρομή, οδηγώντας σε έναν σύγχρονο και μοντέρνο δρόμο, τι υπέροχα θα ήταν!!!!
    Αλλά φαίνεται ότι λείπει η φαντασία και η καλαισθησία από τους παράγοντες.
    Τι να κάνουμε;;;;
    Αλλά για ποιά καλαισθησία μιλάμε όταν υπάρχει το περιβόητο γεφύρι του Λαγκούβαρδου!!!
    Μόνο οι «καρέκλες» και η ικανοποίηση της ματαιοδοξίας κυριαρχούν δυστυχώς σε αυτό τον τόπο, τίποτα δημιουργικό και ουσιαστικό δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να είμαι πιο ακριβής και πιο σαφής σε αυτούς που πιθανόν δεν γνωρίζουν καλά την περιοχή, εννοώ ότι αν ο δρόμος Γαργαλιάνοι-Ρωμανού είχε χαραχθεί νοτιότερα, προς την Μάραθο δηλαδή, θα μπορούσε ο δρόμος Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι που θα συνδεθεί με αναγκαστικά με αυτόν, να ακολουθήσει μια άλλη δαδρομή και να είχαμε μια παραθαλάσσια πορεία για τον Ρωμανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.