Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αλληλεγγύη από τους υποψήφιους βουλευτές απαιτεί ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Να είναι αλληλέγγυοι στο πρόβλημά τους, στην καταστροφή της τομάτας και των άλλων κηπευτικών από το έντομο φυλλορήκτης (tuta absoluta), ώστε να αποζημιωθούν χωρίς να σπαταληθεί άδικα ούτε ένα ευρώ από τον ΕΛΓΑ, απαιτεί από τους αρχηγούς των κομμάτων και τους υποψήφιους βουλευτές της Μεσσηνίας ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Στο κείμενο που υπογράφουν ο πρόεδρος του συλλόγου Τέλης Καναβός και ο γραμματέας Γιάννης Γριβοκωστόπουλος, αφού γίνεται αναφορά στην ολική καταστροφή που έχει συμβεί κι εκτιμάται πως όλα τα δεινά που τους πνίγουν είναι συνέπεια πολιτικών επιλογών, σημειώνεται: ........

«Και το συγκεκριμένο καταστροφικό έντομο εμφανίστηκε στην πατρίδα μας μέσα από τα εισαγόμενα κηπευτικά, από Λατινική Αμερική στην Ισπανία το 2007 και από εκεί στην περιοχή μας.
Οπότε και αυτό το πρόβλημα προκύπτει μέσα από τις πολιτικές επιλογές που επιβάλλονται. Λόγω του ότι όταν χορεύουν τα βουβάλια στο βάλτο την πληρώνουν τα βατράχια, έλα που όμως εμείς στον Αγρ. Σύλ. Φιλιατρών δεν ταυτίζουμε τους εαυτούς μας με τα βατράχια.

Δεν νιώθουμε ανίκανοι και ανήμποροι να αντισταθούμε σε αυτά που συμβαίνουν. Απαιτούμε από όλους εσάς να είστε αλληλέγγυοι στο πρόβλημά μας, ώστε να αποζημιωθούμε χωρίς να σπαταληθεί άδικα ούτε ένα ευρώ από τον ΕΛΓΑ, εννοώντας μια πλήρη ορθολογιστική διαχείριση του προβλήματος.
Μην ξεχνάτε ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά μας. Ο ΕΛΓΑ αν είναι υπερχρεωμένος, δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς, αλλά έχει να κάνει με πολιτικές επιλογές που εφαρμόστηκαν.
Εάν εσείς πιστεύετε ότι δεν δικαιούμαστε αποζημίωση ή ότι η καταστροφή της παραγωγής μας ήταν αντιμετωπίσιμη, τότε πάρτε δημόσια θέση, αλλιώς θεωρούμε ότι συμφωνείτε μαζί μας.

Τα Φιλιατρά είναι τόπος φιλοξενίας, οι Φιλιατρινοί είμαστε απόλυτα δημοκράτες και δημοκρατία σημαίνει αντίλογος.
Κατά την προεκλογική περίοδο θα σας περιμένουμε στην πόλη μας, η δε πρακτική μας και αντεπίθεσή μας θα φτάσει μέχρι την Αθήνα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το 7% του εθνικού καθαρού προϊόντος προέρχεται από την αγροτική παραγωγή.
Επίσης στις σημερινές συνθήκες που η ανεργία καλπάζει, οι εργασιακές συνθήκες έχουν γίνει λάστιχο, η υποαπασχόληση καθιερώθηκε ως κάτι φυσιολογικό, όταν χάνεται μια θέση στον πρωτογενή τομέα, αντιστοιχεί σε τρεις θέσεις εργασίας στους υπόλοιπους τομείς».

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.