Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Μία ώρα νωρίτερα θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή, το υπουργικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει το βράδυ σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Θησείο με την ευκαιρία της επετείου των 35 χρόνων από την ίδρυση του Κινήματος.

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, τόνισε ο κ. Καραμανλής στο χθεσινό διάγγελμά του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ζητώντας νωπή λαϊκή εντολή για την αντιμετώπισή της.

«Αν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι», προειδοποίησε ο κ. ............

Καραμανλής, κάνοντας λόγο για πολύ δύσκολο 2010.

Αφού κατηγόρησε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου πως «με τον εκβιασμό του για την προεδρική εκλογή οδηγεί τη χώρα σε μακρά προεκλογική περιόδο», τόνισε πως η χώρα δεν αντέχει προεκλογική περίοδο μέχρι το Φεβρουάριο.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το ζητούμενο δεν είναι η απόδοση ευθυνών, «αλλά το πώς θα υπερβούμε τα προβλήματα τα δύο δύσκολα χρόνια που έρχονται» και αναφέρθηκε σε τρεις προκλήσεις: την επιβολή αυστηρού ελέγχου στις δημόσιες δαπάνες, τον «πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής» και τις διαρθρωτικές αλλαγές, που όπως ανέφερε, διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη.

Στόχος μου ήταν όλα αυτά να προχωρήσουν και να εφαρμοστούν ως το τέλος της κυβερνητικής θητείας, δεν υπάρχει όμως το κατάλληλο περιβάλλον, συμπλήρωσε, κατηγορώντας γι' αυτό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, με τον εκβιασμό του για την προεδρική εκλογή οδηγεί τη χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο, εξήγησε.

Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση κατέρρευσε

«Ηρθε η ώρα για μια νέα αρχή, μια νέα πορεία, η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων τα οποία η ίδια δημιούργησε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο τόπος έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Eμείς προτείνουμε λύσεις αξιόπιστες και δίκαιες... Η δική μας πρόταση χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να κάνουμε πράξη όλοι μαζί». «H Eλλάδα δεν μπορεί να περιμένει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

«Ο ελληνικός λαός έδωσε δύο φορές εντολή εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση η οποία αυτή την εντολή όχι μόνο δεν την τίμησε, αλλά ακόμα και αυτονόητες αρχές και αξίες δεν τήρησε. Έχει η ίδια αποκλειστικά την ευθύνη για την βαριά κρίση που περνά σήμερα η χώρα», υπογράμμισε.

«Ο τόπος έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει».

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως «η νεοσυντηρητική επιλογή πελατειακής και αδιαφανούς διαχείρισης διακυβέρνησης», την οποία ακολούθησε «μας έφερε στη σημερινή τραγική για τη χώρα κρίση».

Αντέταξε ένα «σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από τη σημερινή κρίση που μαστίζει τη ζωή των πολιτών», επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει τη γνώση, την πολιτική βούληση, ξέρει τα προβλήματα και έχει προτείνει λύσεις εφικτές και δίκαιες που σέβονται το βιός και τις ελπίδες του ελληνικού λαού και υπηρετούν τον πολίτη και όχι μικροκομματικά ή ισχυρά συμφέροντα των λίγων».

Πρόσθεσε δε ότι το Κίνημα έχει επίσης τη «δύναμη και την τόλμη να συγκρουστεί με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα καθηλωμένη».

«Η δική μας πρόταση χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να κάνουμε πράξη όλοι μαζί», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να συμβάλουν «σε μια μεγαλη εθνική προσπάθεια, σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον», εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.