Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: Μείωση φόρων σε 7,8 εκατ. φορολογούμενους

"Στην Ελλάδα υπάρχουν γύρω στα 8 εκατ. 200 χιλιάδες φορολογούμενοι, από αυτούς τα 7 εκατ. 800 χιλιάδες έχουν εισοδήματα κάτω από 30.000 ευρώ. Όλοι αυτοί θα δουν μείωση (φόρων) και θα υπάρξουν και ενδιάμεσοι συντελεστές, γιατί αυτό σημαίνει προοδευτική ενιαία φορολογική κλίμακα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

"Τα εισοδήματα πάνω από 30.000 - 75.000 ευρώ φορολογούνται αυτή τη στιγμή με 35% συντελεστή και εδώ θα υπάρξουν περισσότερα κλιμάκια, άρα και αυτοί θα έχουν μια μείωση της φορολογίας τους, εκτός αν έχουν εισοδήματα από μερίσματα που θα αυξήσουν το φορολογικό τους βάρος", πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
"Σε όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 70.000 ευρώ, όπου ο συντελεστής είναι 40%, θα υπάρξει αύξηση της φορολογικής υποχρέωσης στον βαθμό που ........

υπάρχουν μερίσματα που αυξάνουν το εισόδημα",είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων φορολογουμένων, το 90%-95%, θα δεί μείωση ή σταθερότητα στους φόρους τους".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν αν χρηματοδοτήθηκαν προγράμματα stage από τον κρατικό προϋπολογισμό σε ύψος που ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ.

Επιπλέον ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι μέχρι την Παρασκευή, προ των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ θα φέρνει στην δημοσιότητα ανάλογα στοιχεία. Ακόμη εθεσε στην κυβέρνηση ερώτημα για τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό του Δημοσίου ο οποίος "έχει φθάσει τα 20 δισ. ευρώ", ρωτώντας "πόσα από αυτά έχουν αποπληρωθεί, πόσος είναι ο έξτρα δανεισμός για το 2009 και πόσα ποσά μεταφέρονται στο 2010".

Το τρίτο ερώτημα που απηύθυνε στην ΝΔ ο κ. Παπακωνσταντίνου αφορούσε το έλλειμμα, λέγοντας: "θα πουν που είναι το έλλειμμα και που θα κλείσει στο τέλους του χρόνου;".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το επιτόκιο με το οποίο θα δανειστεί μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,δήλωσε ότι "το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη αξιοπιστίας απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας και τις διεθνείς αγορές".
"Το 2010 θα χρειαστεί να δανειστούμε, με καλύτερους όμως όρους" πρόσθεσε,τονίζοντας ότι "όποιο και να είναι το έλλειμμα, η τονωτική ένεση στην οικονομία πρέπει να γίνει".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι πρόσθετος δανεισμός εντός του 2009 θα γίνει μόνο αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα στο θέμα των ημιυπαίθριων χώρων, διερωτώμενος "ποιόν κοροϊδεύει ο κ. Παπαθανασίου".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε ποσοστό του ελλείμματος, είπε ότι είναι μεγαλύτερο από 6%, "ελπίζω όχι πολύ μεγαλύτερο" και πρόσθεσε ότι μεθαύριο θα έχουμε ανακοινώσεις, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή και για το τελευταίο τρίμηνο του 2009.

2 σχόλια:

  1. καλησπερα! η μειωση του φορου σε μισθουσ εωσ 30000ευρω το χρονο εννοει μικτο μισθο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως ναι. Δεν παίρνω και όρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.