Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Για 75 λεπτά θα μονομαχήσουν τηλεοπτικά οι πολιτικοί αρχηγοί

Επιστολή με προτάσεις για την τηλεμαχία Καραμανλή-Παπανδρέου απέστειλε χθες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ευάγγελο Αντώναρο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στην επιστολή αναμένεται να απαντήσει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Αντώναρος.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Παπακωνσταντίνου εισηγήθηκε συζήτηση 75 λεπτών σε πέντε ενότητες: Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία-Ανάπτυξη, Κοινωνικά θέματα, Περιβάλλον, Κράτος-Δημόσια διοίκηση.

Σε κάθε ενότητα, ο συντονιστής δημοσιογράφος θα κάνει μια εισαγωγική τοποθέτηση ενός λεπτού, θέτοντας τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνα πολίτη.

Ο κάθε ένας από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς θα έχει τη δυνατότητα μιας αρχικής .......

3λεπτης τοποθέτησης και στη συνέχεια δύο γύρους με τοποθετήσεις δύο λεπτών κάθε φορά από κάθε πολιτικό αρχηγό.

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε επίσης οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ απέναντι ο ένας στον άλλον με το δημοσιογράφο συντονιστή να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου, τη δε όλη διαδικασία να αναλάβει η δημόσια τηλεόραση, με δημοσιογράφο τη Μαρία Χούκλη.

Σε δηλώσεις του αργότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί ουσιαστική συζήτηση, ενώ διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υποτιμά το ρόλο των δημοσιογράφων, προσθέτοντας: «Δεν μιλάμε για ερωτήσεις από δημοσιογράφο, αλλά για συζήτηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών».

Χθες, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι βάζει εκβιαστικά διλήμματα, χωρίς να αφήνει περιθώρια προσέγγισης, ώστε να υπάρξει και δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Η τηλεμαχία των έξι

Οσον αφορά στο ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών θα διεξαχθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευάγγελου Αντώναρου, με τους εκπροσώπους των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το ντιμπέιτ θα έχει έξι ενότητες: Οικονομία, Περιβάλλον, Δημόσια Διοίκηση, Εργασία και Κοινωνική Πολιτική, Παιδεία, Εξωτερική Πολιτική.

Θα υπάρχουν δύο κύκλοι ερωτήσεων με τρεις ενότητες ο καθένας και οι δημοσιογράφοι θα χωριστούν σε τρεις κύκλους. Στο τέλος κάθε κύκλου, κάθε αρχηγός θα έχει δικαίωμα να υποβάλει ερώτημα σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό επιθυμεί, χωρίς ωστόσο να μπορεί να σχολιάσει.

Πάντως, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς του κόμματος που το ΚΚΕ θα πάρει μέρος στην τηλεαναμέτρηση.

«Η τηλεαναμέτρηση δεν είναι η μάχη των μαχών, αλλά αν δεν πάρουμε μέρος μέχρι τις 4 του Οκτώβρη, αυτό που θα συζητούν θα είναι αν το ΚΚΕ έκανε σωστά ή όχι» είπε.

Ανοιχτό άφησε χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, το ενδεχόμενο μη συμμετοχής του στο ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών.




Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.