Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρίς ρεύμα έμειναν 4 ώρες τα Φιλιατρά

Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος είχαμε στα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή βόρεια από αυτά, το απόγευμα της Δευτέρας, από σοβαρή βλάβη που προκλήθηκε στο κεντρικό δίκτυο μεταφοράς ρεύματος που ξεκινά από τον υποσταθμό του Καλού Νερού και καταλήγει στο Μάραθο.

Η βλάβη σημειώθηκε στις 6 το απόγευμα σε σημείο σύνδεσης δύο κεντρικών αγωγών και χρειάστηκαν 4 ώρες περίπου για να ηλεκτροδοτηθεί και πάλι η περιοχή, ενώ χθες το πρωί υπήρχε νέα τρίωρη διακοπή προκειμένου να γίνει οριστική αποκατάσταση του προβλήματος.
Η βλάβη, όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος του πρακτορείου της ΔΕΗ στα Φιλιατρά Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, προκλήθηκε στην περιοχή της Φαρακλάδας στον στύλο που γίνεται η σύνδεση δύο κεντρικών ..........

δικτύων ηλεκτροδότησης, του ενός που από το Καλό Νερό φτάνει μέχρι τον Μάραθο και ηλεκτροδοτεί κυρίως τα Φιλιατρά και τις γύρω από αυτά περιοχές και του άλλου δικτύου που ξεκινά από το Καλό Νερό και φτάνει μέχρι το σημείο εκείνο ηλεκτροδοτώντας την περιοχή της Κυπαρισσίας.

Στον στύλο αυτό, όπως και στον επόμενο, έσπασαν οι τραβέρσες (τα οριζόντια ξύλα που στηρίζουν τα καλώδια πάνω στην κορυφή του στύλου) με αποτέλεσμα να πέσει ο αγωγός πάνω στον άλλο και να κοπεί. Αμέσως, από τον αυτόματο μηχανισμό που υπάρχει, το δίκτυο τέθηκε εκτός λειτουργίας και συνεργεία της ΔΕΗ αναζήτησαν το σημείο του προβλήματος.
Σε μισή ώρα περίπου είχε εντοπιστεί και είχαν φτάσει τα πρώτα συνεργεία για την αποκατάσταση. Για να γίνει αυτή όμως χρειάστηκε να διακοπεί το ρεύμα ώστε να απομονωθεί το τμήμα και να δουλέψουν τα συνεργεία με ασφάλεια. Επί τόπου, τόνισε ο κ. Ανδριανόπουλος, βρέθηκε όλη η δύναμη των τεχνικών που διαθέτει το πρακτορείο με τρία οχήματα και ένα γερανό και κάτω από δύσκολες συνθήκες - καθώς είχε ξεκινήσει να πέφτει το σκοτάδι - κάνοντας ό,τι ήταν δυνατό αποκατέστησαν προσωρινά το πρόβλημα και έτσι στις 10.10 το βράδυ δόθηκε και πάλι το ρεύμα σε όλες τις περιοχές.

Χθες το πρωί με ενίσχυση τεχνικών και από την Καλαμάτα έγινε νέα διακοπή από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, προκειμένου να γίνει η οριστική αποκατάσταση.
Ο προϊστάμενος επισήμανε επίσης ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να δοθεί στην περιοχή ρεύμα γι’ αυτό και έμεινε εκτός δικτύου, ενώ τόνισε ότι ερευνάται τι προκάλεσε αυτή την ζημιά που δεν είναι συνηθισμένη.

Οσον αφορά τις περιοχές που έμειναν χωρίς ρεύμα αυτές είναι τα χωριά νότια της Κυπαρισσίας, Αρμενιοί, Σπηλιά, Φαρακλάδα, Τερψιθέα, Περδικονέρι, Πλάτη, Αγρίλης, Χαλαζόνι, Εξοχικό, η πόλη των Φιλιατρών και οι Χριστιάνοι.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.