Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Καταβολή σε τρεις δόσεις ΦΠΑ από 20 Οκτωβρίου

OI περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ με προθεσμία υποβολής 20 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους και μετά μπορούν να υποβάλλονται και με τμηματική καταβολή του οφειλόμενου φόρου.

Αυτό προβλέπει μία εκ των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφησαν χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ μπορεί να καταβληθεί το 30% του οφειλόμενου φόρου, ενώ το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις με επιβάρυνση 1% μηνιαίως. Oι καταβολές από τον τρίτο μήνα και μετά επιβαρύνονται με προσαύξηση 2% μηνιαίως.

Με άλλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ορίζονται τα εξής: ...........

• Για οφειλές επιχειρήσεων και ιδιωτών στις τράπεζες έως 200.000 ευρώ δεν διενεργούνται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, πλειστηριασμοί.

• Ρυθμίζονται θέματα απόσυρσης και αντικατάστασης αυτοκινήτων, καθώς και τα συναφή περιβαλλοντικά τέλη.

• Ρυθμίζονται θέματα μετατάξεων του προσωπικού της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΥΠΕΧΩΔΕ θα εκδώσει, πιθανόν και σήμερα, τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις για υλοποίηση της απόσυρσης και αντικατάστασης αυτοκινήτων.

Σε περίπτωση που δεν επικυρωθούν από τη Βουλή εντός 40 ημερών, οι πράξεις παύουν να ισχύουν, χωρίς όμως να ακυρώνονται τα αποτελέσματα της μέχρι τότε εφαρμογής τους.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.