Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Κομισιόν: 10η πιο ακριβή χώρα στις τραπεζικές συναλλαγές η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η δέκατη πιο ακριβή χώρα στην ΕΕ για τις τραπεζικές συναλλαγές, κάτι το οποίο οφείλεται κυρίως στο υψηλό κόστος μεταφοράς χρημάτων (π.χ. προμήθειες), σύμφωνα με μελέτη της Κομισιόν για τα καταναλωτικά τραπεζικά προϊόντα στα διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων που εξετάστηκαν σε 224 τράπεζες σε όλη την ΕΕ (81% της ευρωπαϊκής αγοράς), συμπεραίνεται ότι οι χρεώσεις των τραπεζών προς τους καταναλωτές δεν είναι σαφείς, ενώ η...

ενημέρωση προς τους πελάτες τους είναι δυσνόητη και ελλιπής.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα, η Επιτροπή επισημαίνει ότι το κόστος διατήρησης ενός τρέχοντος τραπεζικού λογαριασμού ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε 54 ευρώ. Το υψηλότερο κόστος διατήρησης τραπεζικού λογαριασμού στις χώρες της ΕΕ, καταγράφεται στην Ιταλία (253 ευρώ) και το χαμηλότερο στην Βουλγαρία (27 ευρώ).

Επίσης, η Κομισιόν σημειώνει ότι το κόστος των τραπεζικών συναλλαγών στην Ελλάδα είναι κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου όσον αφορά τη διαφάνεια των τιμών. Η μελέτη αναφέρει, ακόμη, ότι το 41% των καταναλωτών στην Ελλάδα δυσκολεύονται να συγκρίνουν τις προσφορές για τρέχοντες λογαριασμούς.

Στη μελέτη τονίζεται ακόμη ότι το 33% των τραπεζών παρέχουν ελλιπή ενημέρωση για τις τιμές τους και αναφέρει ότι στα δύο από τα τρία καταναλωτικά προϊόντα που εξετάστηκαν, οι εμπειρογνώμονές της ζήτησαν διευκρινιστικές απαντήσεις.

Σημειώνεται, επίσης, η μεγάλη διακύμανση του κόστους διατήρησης ενός τρέχοντος λογαριασμού από χώρα σε χώρα, με την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία να συγκαταλέγονται στις πιο ακριβές
NAFTEMPORIKI.GR




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.