Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΕΡΑΝΗ 1-4 Ετοιμάζεται για τους “8”

Ενα βήμα από την πρόκριση απέχει πλέον η Εράνη μετά την μεγάλη νίκη της μέσα στη Σπερχογεία με 4-1 επί της τοπικής ομάδας.
Εγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, ίσως από τα καλύτερα μέχρι σήμερα στο κύπελλο Μεσσηνίας, με τις δύο ομάδες από τα πρώτα λεπτά να διεκδικούν την πρόκριση.
Η Εράνη κατόρθωσε να προηγηθεί δύο φορές στο σκορ με τον Διονύση Ψάρρη, πετυχαίνοντας τα γκολ σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, ιδιαίτερα το δεύτερο που ήρθε ένα λεπτό πριν ο διαιτητής Νίκας στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και στα δύο γκολ, υποστηρίζοντας ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Εμείς από το σημείο που βρισκόμασταν στο γήπεδο είδαμε ότι ο Ψάρρης πήρε την μπάλα από κανονική θέση και στη συνέχεια της προσπάθειάς του σκόραρε.
Το ίδιο καθοριστικό ήταν και το 3ο γκολ, που σημειώθηκε 4 λεπτά μετά την έναρξη του ........

β’ μέρους.
Βέβαια η Σπερχογεία δεν παράτησε το ματς και πάλεψε με στόχο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.
Ο προπονητής της Γιώργος Αργυρόπουλος έριξε στον αγώνα και τον Βασίλη Φωτεινάκη, σε μια προσπάθεια για να πετύχει την ανατροπή.
Ο έμπειρος επιθετικός παρότι έδειξε διάθεση για να βοηθήσει την ομάδα, έξι λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ από τα 11 βήματα σε πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, όμως με τον τρόπο που αποφάσισε να το εκτελέσει, δεν βρήκε στόχο, κάνοντας έτσι πιο δύσκολο το έργο της ομάδας του για να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση.

Στο χρονικό σημείο που ήταν ο αγώνας θα έπρεπε να προτιμήσει μια εύκολη εκτέλεση, ώστε να μειώσει το σκορ.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι “ταύροι” προσπάθησαν για κάποιο γκολ, ο Φωτεινάκης σε μια από τις ευκαιρίες που έκανε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Γενικά μετά το 1-3 η Σπερχογεία ανοίχτηκε διεκδικώντας, ότι καλύτερο μπορούσε, έτσι στο 91’ η Εράνη σε μια γρήγορη αντεπίθεσή της ευτύχησε να σκοράρει και να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση

Στα πρώτα 25 λεπτά οι δύο ομάδες κυκλοφόρησαν την μπάλα σε όλο το γήπεδο φτάνοντας μέχρι την περιοχή, αλλά από εκεί και μετά δεν κατάφεραν να απειλήσουν τις εστίες των Μάρη και Αλεξανδρόπουλο.

Οσο περνούσε η ώρα τα πράγματα άλλαζαν, με την Εράνη να ανεβάζει απόδοση και να ανοίγει το σκορ.
Στο 30’ ο Χρονόπουλος πάσαρε στον Κόλλια και αυτός συνδυάστηκε με τον Ψάρρη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε προ του Μάρη και έγραψε το 0-1.
Στο 37’ από μπαλιά του Αργ. Δικαίου, ο Μούστος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, με ωραία κίνηση ξεγέλασε τον Αλεξανδρόπουλο και με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 44’ ο Χρονόπουλος έβγαλε διαγώνια μπαλιά στον Ψάρρη, ο οποίος έφτασε στην αντίπαλη περιοχή, και με πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Μάρη κάνοντας το 1-2.
Στο 49’ ο Χρονόπουλος τροφοδότησε τον Κόλλια, ο οποίος μπήκε στην περιοχή απέφυγε έναν αμυντικό και με διαγώνιο πλασέ πέτυχε το 1-3.
Στο 57’ ο Σωτηράκος έκανε τη σέντρα στο β’ δοκάρι, εκεί που πετάχτηκε ο Αντ. Χριστόπουλος έπιασε την κεφαλιά για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 61’ η Σπερχογεία κέρδισε πέναλτι όταν ο Σωτηράκος εκτέλεσε φάουλ στην περιοχή της Εράνης για τον Γεωργαντά, αλλά ο Κορμπής βγήκε πρώτος στην μπάλα και προσπάθησε να διώξει όμως βρήκε στο χέρι του.

Ο Φωτεινάκης ανέλαβε να το εκτελέσει, με “σκαφτό” σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά προσπάθησε με κεφαλιά να σκοράρει, όμως ως γνωστό το δοκάρι είναι νεκρό σημείο.
Ετσι ο παίκτης υπέπεσε σε διπλό χτύπημα που σημαίνει έμμεσο φάουλ για τη Εράνη. Ετσι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν οι γηπεδούχοι το σκορ.
Στο 69’ ο Καράμπελας έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν και η μπάλα έφτασε στον Κουτσοπέτρο που έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει ο Αλεξανδρόπουλος.
Η μπάλα έφτασε στο Φωτεινάκη, ο οποίος σούταρε από κοντά στέλνοντάς την στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι αμυντικοί προσπάθησαν και πάλι να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή, όμως έφτασε πλάγια στον Αργ. Δικαίο, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα πέρασε παράλληλα από τη γραμμή και έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στο 91’ διαγώνια μπαλιά του Χαριάτη στον Γεωργιόπουλο, αυτός έφτασε στην περιοχή, σούταρε για να αποκρούσει ο Μάρης, όμως η μπάλα από τα φάλτσα που είχε κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το τελικό 1-4.

Παράπονα έχει η Σπερχογεία από το διαιτητή Νίκα και τον β’ βοηθό Β. Γιαννέτσο για τις φάσεις το 30’ και του 44’, που δέχτηκαν τα δύο γκολ.
Επίσης παράπονα είχε και η Εράνη για μια φάση στο 42’ όταν ο Κόλλιας πρόλαβε την έξοδο του Μάρη πλάσαρε ψηλοκρεμαστά και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, σφύριξε φάουλ, καθώς ο παίκτης της Εράνης στην προσπάθειά του να πλασάρει σήκωσε το πόδι ψηλά και βρήκε τον αντίπαλό του στο στήθος.
Πρώτος βοηθός ήταν ο Δεγγεστίνος, ο οποίος δεν είχε δυσκολίες.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Μάρης, Θάνος, Μουλαβασίλης (76’ Κουκάς), Σωτηράκος, Δουρούμης, Καράμπελας, Μούστος (54’ Φωτεινάκης), Αντ. Χριστόπουλος, Γεωργαντάς (71’ Αρ. Γιακουμής), Κουτσοπέτρος, Αργ. Δικαίος.

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Σπυρόπουλος, Κόλλιας (72’ Αθ. Γεωργιόπουλος), Ψάρρης, Γιάννης, Ανδρεόπουλος, Κορμπής, Χρονόπουλος (65’ Χαριάτης), Τσιριγώτης (57’ λ.τρ. Κώτσος), Παναγιωτίδης, Γκίνο.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.