Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Βιολογικός Combact στους Χριστιάνους

Μονάδα βιολογικού καθαρισμού τύπου κόμπακτ πρόκειται να κατασκευαστεί στη Χριστιανούπολη του Δήμου Φιλιατρών.
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη συγκεκριμένη μονάδα κατατέθηκε χθες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας, προκειμένου να γνωμοδοτήσει και να διατυπωθούν οι γνώμες και οι προτάσεις ενδιαφερομένων πολιτών και φορέων.

Οπως αναφέρεται στη μελέτη, η μονάδα θα κατασκευαστεί για 800 κατοίκους, με δυνατότητα να καλύψει πληθυσμό έως και 1.000 κατοίκους.
Πρόκειται για σύστημα 2 αυτόνομων προκατασκευασμένων μονάδων τύπου κόμπακτ, που καλύπτουν τις απαιτήσεις ισοδύναμου πληθυσμού 400 ατόμων ο καθένας.
Η κάθε μονάδα θα έχει: ............

Διαχωριστές στερεών, άμμου και λιπαρών, δεξαμενές αερισμού, καθίζησης και χλωρίωσης, καθώς και μηχανοστάσιο.

Για τη μεταφορά των υγρών λυμάτων από τις κατοικίες του οικισμού Χριστιανούπολης προς τις εγκαταστάσεις της μονάδας έχει ήδη κατασκευαστεί αγωγός Φ200, κατά μήκος του οδικού δικτύου, συνολικού μήκους 830 μέτρων.
Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, «η διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων (δε θα έχουν κανένα επιβαρυντικό φορτίο) θα γίνεται μέσω αγωγού, στο παρακείμενο “Ρέμα της Παναγιάς” που συνορεύει με το Ν/Α και νότιο όριο του γηπέδου εντός του οποίου θα κατασκευαστεί η μονάδα».

Καταγράφεται, επίσης, ότι «θα υπάρχουν οι προβλέψεις και η κατάλληλη χωρητικότητα σε όλες τις δεξαμενές, ώστε η μονάδα να μπορεί να επεκταθεί εύκολα με απλή τοποθέτηση πρόσθετων προκατασκευασμένων μονάδων προσκολλημένης βιομάζας».

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.