Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ο ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ Καταγγέλλει Στυλιανίδη και κυβέρνηση για τη διάλυση του σιδηροδρόμου

Τον υπουργό Μεταφορών κι Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του προς το λαό της Μεσσηνίας, κατήγγειλε χθες ο επικεφαλής της “Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος.

Κατήγγειλε, συνολικά, τη στάση Στυλιανίδη και της κυβέρνησης που διαλύει το σιδηρόδρομο εκτός από τον κεντρικό άξονα της χώρας.
Ο κ. Πετράκος θα καταθέσει πρόταση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δευτέρας, να υπάρξει καταγγελία απ’ όλους, Νομαρχιακό Συμβούλιο και δημάρχους και τόνισε: «Θα ζητήσουμε πρόγραμμα κινητοποιήσεων με συμβολική συγκέντρωση στο Διαβολίτσι, στα τέλη Αυγούστου.
Κι έπειτα να κάνουμε συγκεντρώσεις στα γραφεία του υπουργείου και στον ΟΣΕ.
Να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι θα έχει πολιτικό κόστος, για να αλλάξει τις αποφάσεις της».

Αναφερόμενος στην προχθεσινή συνάντηση της Μεσσηνιακής αντιπροσωπείας με τον κ. Στυλιανίδη, επέκρινε το γεγονός ότι «ο υπουργός αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα ελάχιστα, την αύξηση των δρομολογίων προς Κυπαρισσία και Πάτρα.
Δε δέχθηκε ούτε να επεκτείνει τον προαστιακό μέχρι το Διαβολίτσι, όταν το τρένο θα ...........

περιμένει για 1 ώρα στο σταθμό του Αρι».
Ο κ. Πετράκος μίλησε για άγρια περικοπή δρομολογίων κι επικρίνοντας τον υπουργό, επεσήμανε ότι «αρνήθηκε να βάλει αξιοπρεπή τρένα προς Μεσσήνη. Δε δεσμεύτηκε για τη γραμμή προς Αθήνα, για το ελάχιστο, να μπουν 5 δρομολόγια και τα 2 να είναι εξπρές. Είπε ότι θα φτιάξει μια επιτροπή, ότι θα εξετάσει την περιουσία του ΟΣΕ και πως θα βάλει ΣΔΙΤ για την κανονικοποίηση της γραμμής».

Ο επικεφαλής της “Συνεργασίας” ζήτησε το τρένο να παραμείνει δημόσιο μέσο.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.