Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Φορητοί υπολογιστές στα σχολεία

Την παροχή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους μαθητές της Α' Γυμνασίου ανακοίνωσαν, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό , ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος και Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου.

Το πρόγραμμα αφορά περίπου 120.000 μαθητές και το κόστος υλοποίησής του, ύψους 68 εκατομμυρίων ευρώ, θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από τις 6 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α' Γυμνασίου θα μπορούν να λαμβάνουν ειδικά κουπόνια, με τα οποία θα προμηθεύονται φορητούς υπολογιστές, κόστους έως 450 ευρώ ο καθένας.

Όπως δήλωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, οι φορητοί ........

υπολογιστές θα έχουν «φορτωμένα» 16 λογισμικά προγράμματα.

Επίσης, στους υπολογιστές τους, οι μαθητές θα βρουν σε ψηφιακή μορφή όλα τα σχολικά βιβλία που θα διδαχθούν κατά τη νέα χρονιά, η οποία αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Στο πρόγραμμα παροχής φορητών υπολογιστών αναμένεται να ενταχθούν και 5.000 έως 10.000 καθηγητές, που θα διδάσκουν στην Α' Γυμνασίου.

Περισσότερα για την δράση Υπολογιστές για σχολεία θα βρείτε εδώ.

6 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παω πρωτη γυμνασιου και ειμαι πολυ χαρουμενη που θα παρω υπολογιστη φετος στο σχολειο!!!! ανυπομωνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κριμα που δεν θα παρουν και οι αλλες ταξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω μενω στην γερμανια και πηγαινω σε ελληνικο σχολειο και ειπαν οτι θα μας δωσουν ... και ακομη θα μας δωσουν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι τελεια μ'αρεσει που δεν εχει μεσα καθολου παιχνιδια ολο μαλακιες λενε α καλα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγς ειμαι πολυ ευχαριστιμενηη με τον νεο μου υπολογιστη.....2 χρονια παρακαλουσα τους γονεις μου να μου παρουν εναν αλλα τωρααα....πηραμε και δωρεαν......το μονο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως σε τετοια οικονομικη περιοδο χαλασαν τοοοσααα εκατομμυρια!!!βεβαια κατι ειχε ακουστει για ιντερνετ αλλα μαλλον ψεματα θα ηταν....τελος παντων...δεν πρεπει να ειμαστε αχαριστοιι....παντως +φωνω με το παιδι πανω...κριμα που δεν θα παρουν και οι αλλες ταξεις!!!!ααα δεν μπορω να πω ομωωςς......εχουμε και πλεονεκτικηη θεσηη.....με απασχολει κατι ομως......3 χρονια 3 στα 5 παιδια θα κρατησουν σωο τον υπολογιστη τους γιατι τα περισσοτερα παιδια (οπως εγω!)γεμιζουν φωτογραφιες,τραγουδια,βιντεο κ.π.α.προγραμματα που μπορουν να υπερφορτςσουν τον υπολογιστη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.