Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Ειδικό πρόγραμμα επενδύσεων σε αγροτικές επιχειρήσεις από τα τέλη Αυγούστου

Πρόγραμμα επενδύσεων για αγροτικές επιχειρήσεις θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τα τέλη Αυγούστου. Το πρόγραμμα είναι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ και οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από τις 25 Αυγούστου.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ.Χατζηγάκης υπέγραψε αποφάσεις για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο μέτρο 123 που αφορά επενδύσεις στη μεταποίηση και στην εμπορία αγροτικών προϊόντων.
Δείτε το video
Δικαιούχοι είναι εταιρείες κάθε μορφής (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ), επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από...

750 εργαζόμενους ή έχουν κύκλο εργασιών ως 200 εκατ. ευρώ, συνεταιριστικές οργανώσεις κάθε βαθμίδας, συνεταιριστικές και δημοτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους στα νησιά του Αιγαίου.

Οι επενδύσεις αυτές ενισχύονται ως 50% του προϋπολογισμού (επιλέξιμο κόστος), ενώ για όλα τα νησιά του Αιγαίου εκτός Κρήτης και Εύβοιας, οι ενισχύσεις φτάνουν το 65%.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός κυμαίνεται από 100.000 ευρώ ως 15 εκατ. ευρώ.

Οι διαδικασίες του συγκεκριμένου προγράμματος ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Αυγούστου και οι αιτήσεις-μελέτες μπορούν να υποβάλλονται από τις 25 Αυγούστου και μέχρι την κάλυψη του ποσού των 600 εκατ.ευρώ.

Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι με το νέο αυτό πρόγραμμα θα ενισχυθούν οι τομείς του κρέατος, του γάλακτος, των αυγών, των πουλερικών, της σηροτροφίας, των ελαιούχων προϊόντων, του κρασιού, των οπωροκηπευτικών, των λουλουδιών κ.ά.

«Δεν αφορούν τους μικρομεσαίους αγρότες, που είναι θύματα της ΚΑΠ, οι εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά τις μεγάλες επιχειρήσεις μεταποίησης», αναφέρει το ΚΚΕ και τονίζει ότι «οι εξαγγελίες προωθούν την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχουν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους και μεγάλους και την καθετοποίηση των γεωργικών βιομηχανιών».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Newsroom ΔΟΛ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.