Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Σε οριστικό κλείσιμο του καταστήματός της προχωρά η Εμπορική Τράπεζα στη Χώρα, η οποία σε απάντησή της προς το δήμο σημειώνει ότι συγχωνεύεται με αυτό της Πύλου. Μια κίνηση όμως που, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Νέστορος Αναστάσιος Τσορώνης έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο που έχει συναλλαγές με την συγκεκριμένη τράπεζα από το 1967. Ενώ υπογραμμίζει ότι με την Πύλο δεν υπάρχει καμία οικονομική επαφή πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες της τράπεζας δεν θα μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν από αυτή.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσορώνης σχολιάζοντας το γεγονός αυτό αλλά και την .........

απαντητική επιστολή της τράπεζας, που έφτασε στο δήμο εδώ και λίγες μέρες, τόνισε: «Παρόλες τις ενέργειες που κάναμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο και τα έγγραφα που έχουμε στείλει σε διάφορες υπηρεσίες (νομαρχία, βουλευτές, υπουργείο), η απάντηση της Εμπορικής Τράπεζας που έχει ιδιωτικοποιηθεί και ανήκει σε γαλλικά συμφέροντα είναι ότι προχωρεί σε κλείσιμο του καταστήματος και κατά την εκτίμησή της δεν θα δημιουργηθούν πολύ μεγάλα προβλήματα στους συναλλασσόμενους.

Αυτή την στιγμή όμως όλοι όσοι συναλλάσσονται με την Εμπορική, σπεύδουν να αποσύρουν τα χρήματα που έχουν, γιατί το να έχουμε επαφή με την Πύλο είναι αδύνατο, με την έννοια ότι δεν έχουμε καμία οικονομική επαφή. Επομένως δεν υπάρχει συγχώνευση καταστημάτων όπως το θέτουν αλλά κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος και εκτροπή όλων των καταθετών και συναλλασσομένων σε άλλες τράπεζες. Από εκεί και μετά θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κάποια από τις ιδιωτικές τράπεζες για να καλύψει αυτό το κενό. Περιττό να πω ότι όλος ο κόσμος είναι αναστατωμένος γιατί είναι μια τράπεζα που δούλευε από το 1967 και το κλείσιμό της δημιουργεί πάρα πολλά μεγάλα προβλήματα, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τους συνταξιούχους».

Η απάντηση τώρα της Εμπορικής Τράπεζας προς το δήμο μετά την σχετική επιστολή διαμαρτυρίας που είχε σταλεί αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι διαδικασίες ιδρύσεων, συγχωνεύσεων και μεταστεγάσεων καταστημάτων εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρηματικό πρόγραμμα ανασχεδιασμού του δικτύου της τράπεζάς μας, σύμφωνα με τις εκάστοτε διαμορφούμενες συνθήκες της αγοράς, αλλά και τις δυνατότητες παρουσίας της Εμπορικής Τράπεζας, λαμβανομένου πάντα υπόψη και του συνολικού κοινωνικού οφέλους, στοιχείου που σοβαρότατα απασχολεί την διοίκηση της τράπεζας σε κάθε επιχειρηματική της απόφαση, πάρα το γεγονός ότι έχει αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Ειδικότερα για το κατάστημα της Χώρας Τριφυλίας αλλά και την συνέχιση εξυπηρέτησης των συναλλασσομένων, η οποία αποτελεί και δική μας προτεραιότητα, ελήφθησαν υπόψη, αλλά και αποφασίστηκαν τα πιο κάτω.

Η ελάχιστη απόσταση με το κατάστημα Πύλου, περίπου 20 χλμ. θα επιτρέψει την συνέχιση της ομαλής διεκπεραίωσης των συναλλαγών σε κάθε τραπεζική εργασία των επαγγελματιών και ιδιωτών πελατών της περιοχής του Δήμου Νέστορος.
Με απόφαση της διοίκησης της τράπεζας θα παραμείνει επί του παρόντος σε λειτουργία το ΑΤΜ του καταστήματος προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης των «καθημερινών» συναλλαγών των κατοίκων του Δήμου Νέστορος.

Γνωρίζετε τέλος ότι η Εμπορική λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα που επιβάλλονται υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες ώστε να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου, αλλά και πιστή στην στήριξη της εθνικής οικονομίας, στοιχεία που άλλωστε την έχουν καθιερώσει και την διακρίνουν στην υπερεκατονταετή δραστηριότητά της».

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς θα λέγαμε στους κατοίκους της χώρας και της γύρω περιοχής να αποσύρουν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ τους από την Εμπορική Τράπεζα ώστε να τους δημιουργήσουν οικονομικό θέμα.
Οι τραπεζίτες είναι βρυκόλακες. Δεν τους σκοτώνεις με μια σφήνα στην καρδιά, αλλά με μια σφήνα στο πορτοφόλι τους.
Εκεί είναι η καρδιά τους. Εκεί πονάνε. ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. Στο ζωτικό τους σημείο. ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.