Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους από αύριο Παρασκευή και μέχρι την Δευτέρα στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών

Με την ταινία του Τώνη Λυκουρέση "Σκλάβοι στα δεσμά τους" συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης στα Φιλιατρά όπως πάντα κάτω από τ' αστέρια.

Απόρροια επίπονης δουλειάς, δέκα και πλέον χρόνων «Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους» εκδόθηκε το 1922 και θεωρείται κατάθεση ψυχής του Κωσταντίνου Θεοτόκη.
Πολυπρόσωπο, αιχμηρό πάνω στον κοινωνικό ιστό της Κέρκυρας των αρχών του αιώνα, το βιβλίο του Θεοτόκη δίνει ανάγλυφα το πέρασμα από την αριστοκρατική στην αστική τάξη. Μία αριστοκρατική τάξη που κυριάρχησε για πάνω από τέσσερις αιώνες στα Ιόνια νησιά, και άφησε τη θέση της στην νέα τάξη πραγμάτων, συχνά επώδυνα.

«Οι Σκλάβοι στα δεσμά τους», κατά τον Τερζάκη, είναι « ένα μυθιστόρημα οργανωμένο περισσότερο σαν σκηνές». «Η κινηματογραφικότητα της αφήγησης», είναι κοινή παρατήρηση όλων των μελετητών του Θεοτόκη.

Βασικός πυρήνας του βιβλίου όσο και του σεναρίου .....

είναι η παλιά αριστοκρατική οικογένεια των Οφιομάχων που ζει το τέλος της κυριαρχίας της.
Οι κινήσεις απελπισίας και πανικού που κάνει η οικογένεια δεν οδηγούν πουθενά αφού η εποχή προβάλλει την κυριαρχία των αστών και το γέννημα του σοσιαλιστικού οράματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο παρασκευή θα βρίσκεται στα Φιλιατρά ο Τώνη Λυκουρέσης ο οποίος θα προλογίσει την ταινία του.

Τrailer της ταινίας μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Πυρσού πατώντας στα παρακάτω link.

Για Λεπτομέρειες της ταινίας >> πατήστε εδώ. <<

Για το πρόγραμμα προβολών >> πατήστε εδώ. <<

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.