Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Η αγορά μιας μεταχειρισμένης συσκευής κινητής τηλεφωνίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, έστω και αν φαίνεται τέτοια. Το κινητό τηλέφωνο κρύβει μέσα του πολλά μυστικά τα οποία φυσικά δεν φαίνονται σε αυτόν που πάει να το αγοράσει. Θα σας συμβουλεύσουμε πριν αγοράσετε μια συσκευή να διαβάσετε με προσοχή αυτά που ακολουθούν για να μην βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να πληρώσετε μια συσκευή που θα σας δημιουργεί μόνο προβλήματα.

Κατ αρχάς θα προτιμήσετε για την αγορά σας ένα κατάστημα που εμπορεύεται συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το οποίο θα σας διαβεβαιώσει ότι η συσκευή που θα πάρετε δεν θα παρουσιάσει προβλήματα την επόμενη ημέρα. Φυσικά θα πρέπει να σας δώσει και κάποια εγγύηση καλής λειτουργίας της συσκευής.

Εάν παρόλα αυτά αποφασίσετε να αγοράσετε την συσκευή σας από κάποιον άλλον .........

εκτός καταστήματος, θα πρέπει η προσοχή σας να εστιαστεί σε μερικές βασικές λεπτομέρειες που είναι οι πιο κάτω.

Η πρώτη σας κίνηση, φυσικά, θα είναι να ανάψετε το τηλέφωνο. Παρατηρείστε με προσοχή εάν υπάρχουν λεκέδες η στίγματα μέσα στην οθόνη. Εάν δείτε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι υπάρχει υγρασία στο τηλέφωνο, όποτε σε αυτή την περίπτωση δεν αγοράζετε την συσκευή όσο φτηνή και αν είναι.

Στην συνέχεια, θα βγάλετε την μπαταρία και θα παρατηρήσετε με προσοχή τους πόλους της. Εάν παρατηρήσετε ίχνη σκουριάς η αλλοίωση του χρώματος του χαλκού (πρασινάδα) αυτό σημαίνει ότι και πάλι το τηλέφωνο έχει υγρασία οπότε αποφύγετε την αγορά. Επίσης για τον ίδιο λόγο θα δείτε και τις επαφές που μπαίνει η κάρτα (εάν δηλαδή και εκεί παρατηρείται αλλοίωση του χρώματος).

Η επόμενη κίνηση θα είναι, εάν βέβαια σας το επιτρέψει ο ιδιοκτήτης, να βάλετε μια κάρτα δικτύου στο τηλέφωνο. Εάν δεν σας επιτρέψει κάτι τέτοιο, τότε, χαρίστε του τη συσκευή και δοκιμάστε αλλού την τύχη σας.

Θα βάλετε λοιπόν την κάρτα στο τηλέφωνο, θα το ανάψετε, και θα δείτε εάν υπάρχει δίκτυο. Πραγματοποιήστε μερικές κλήσεις και παρατηρήστε την κατάσταση της μπαταρίας. Εάν μετά από αυτή τη χρήση η μπαταρία έχει χάσει γραμμή η γραμμές, σημαίνει ότι είναι προβληματική, πολυχρησιμοποιημένη, οπότε και σε αυτή τη περίπτωση δεν θα αγοράσετε την συσκευή, εκτός και αν επιθυμείτε να αλλάξετε μπαταρία.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και τα κουδούνια της συσκευής. Πολλοί ξεχνούν να το δοκιμάσουν και αν δεν δουλεύουν οι κλήσεις σημαίνει τις περισσότερες φορές ότι το τηλέφωνο είναι βρεγμένο.

Μετά από όλα αυτά και εφ όσον παρατηρήσετε με προσοχή όλη τη συσκευή από την εξωτερική της μεριά για να δείτε την κατάσταση της από φθορές λόγω χρήσης, η από σπασίματα στα πλαστικά κάνετε και την τελευταία κίνηση: ανάψτε τη συσκευή και πληκτρολογήστε *#06# (δεν χρειάζεται να υπάρχει κάρτα στο τηλέφωνο). Στην οθόνη της συσκευής θα εμφανισθεί ένας δεκαπενταψηφιος αριθμός (το ΙΜΕΙ της συσκευής) ο οποίος θα πρέπει να συμφωνεί με τον αριθμό που υπάρχει γραμμένος κάτω από την μπαταρία του τηλεφώνου. Εάν δεν συμφωνεί αυτό σημαίνει ότι η πλακέτα του τηλεφώνου είναι αλλαγμένη και το τηλέφωνο είναι στην γλώσσα της αγοράς, μαϊμού. Μετά από όλα αυτά και παραβλέποντας το γεγονός ότι το τηλέφωνο μπορεί να είναι κλεμμένο, εφόσον σας αρέσει και έχει και συμφέρουσα τιμή τότε μπορείτε να το αγοράσετε. Καλή επιτυχία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
e-mail: giannis_petselis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.