Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Συνάντηση του Νομάρχη Μεσσηνίας κου Δημήτρη Δράκου με τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κο Γιώργο Σαμπαζιώτη

Μετά τον Δήμο Αυλώνος σειρά είχε στο πρόγραμμα του Κου Δράκου η επίσκεψη στο Δήμο Κυπαρισσίας.

Ο κος Δράκος, συνοδευόμενος κι από τον Αντινομάρχη κ.Στάθη Αναστασόπουλο επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κο Γιώργο Σαμπαζιώτη, όπου συζήτησαν για τα έργα που υλοποιούνται κι έχουν προγραμματιστεί για την περιοχή.

Ο κ. Σαμπαζιώτης ευχαρίστησε για τη συνάντηση και διαπίστωσε πως θέματα για τα οποία έχει αναλάβει σοβαρή πρωτοβουλία η ΝΑΜ πορεύονται πολύ καλά, ως προς του στόχους που έχουμε βάλει.

Ο κ.Αναστασόπουλος σημείωσε πως είναι πράγματι εκτεταμένο το τοπίο συνεργασίας και δράσης της ΝΑΜ με το Δήμο Κυπαρισσίας και έχουμε σημαντικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς.Είμαστε εδώ να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να κερδίζουμε χρόνο.
Ο κ.Νομάρχης αναφερόμενος στη συνάντηση δήλωσε: ........

« Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Δήμαρχο για τη συνεργασία που έχουμε καθιερώσει και για τη γενικότερη προγραμματική και αναπτυξιακή προσέγγιση στην περιοχή της Κυπαρισσίας.
Η περιοχή αυτή έχει τεράστιες δυνατότητες, είναι μια περιοχή που βρίσκεται στην προμετωπίδα της ανάπτυξης λόγω των μεγάλων, πολλαπλών δυνατοτήτων που έχει. Στον αγροτικό τομέα, στον τουριστικό, στην επιχειρηματική δράση, κ.λ.π. Είναι συγκοινωνιακός κόμβος και ήδη με τα έργα και του δυτικού άξονα αλλά και του λιμανιού της Κυπαρισσίας και του προγραμματισμού για την πλευρά αυτή του σιδηροδρομικού δικτύου, που αναβαθμίζεται σε έναν ορίζοντα βέβαια που έρχεται μετά από την πρωτοπορία που έχει ο άξονας ο δυτικός μέχρι την Πάτρα, αλλά που έχει ενταχθεί και υπάρχει ήδη διαδικασία προμελέτης. Άρα λοιπόν έχουμε πάρα πολλά να προγραμματίσουμε αλλά και να υλοποιήσουμε.

Πρώτ΄ απ΄ όλα εντός ολίγου θα μας παραδώσει ο κ.Μουντζούρης καθηγητής του Πολυτεχνείου την πρότασή του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει ο κατασκευαστής για το λιμένα Κυπαρισσίας σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες. Εμείς από τώρα και παράλληλα, συνεργαζόμενοι με το Λιμενικό Ταμείο και με το Δήμο Κυπαρισσίας θα προκηρύξουμε το master plun του λιμένος της Κυπαρισσίας. Τελειώνει ήδη η διαδικασία προσδιορισμού του χερσαίου χώρου από το Λιμενικό Ταμείο. Θεωρούμε λοιπόν ότι έχοντας αφενός την πρόταση Μουτζούρη κι αφετέρου το master plun, μπορούμε σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα να δρομολογήσουμε και τα έργα υλοποίησης αυτών των δύο προτάσεων και επομένως να βάλουμε στην παραγωγική διαδικασία το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο της δυτικής Μεσσηνίας.

Ένα δεύτερο σπουδαίο θέμα που προγραμματίζει η ΝΑΜ είναι το διοικητήριο της Κυπαρισσίας. Για το διοικητήριο ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία υπογραφής του συμβολαίου μετά από επίπονη διαδικασία που ακολουθήσαμε. Θα αγοράσουμε εντός ολίγου το οικόπεδο και παράλληλα ετοιμάζεται ο φάκελος για να τον υποβάλουμε στην ειδική γραμματεία των ΣΔΙΤ, του ΥΠΟΙΟ, προκειμένου να κατασκευαστεί το έργο κι επομένως θα διεκδικήσουμε την κοινή Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση του έργου.
Τρίτο πολύ σημαντικό έργο είναι το θέμα της ένταξης του Λυκείου Κυπαρισσίας στα ΣΔΙΤ. Ήδη ανακοινώθηκε και αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία αγοράς του οικοπέδου, μέσα από την πρόταση που θα μας δώσουν οι ορκωτοί εκτιμητές. Υπάρχει προσφερόμενη έκταση και ελπίζουμε σύντομα να προβούμε στην αγορά του οικοπέδου και να υλοποιηθεί το έργο αυτό.

Ένα άλλο σημαντικό έργο είναι η υπόθεση του τεχνητού υφάλου για την ιχθυογεννητική και τον εμπλουτισμό με αλιεύματα του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Έχουμε την αναγνωριστική μελέτη, θα κινηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα αυτή την πρόταση, υπό μορφή τεχνικού δελτίου, να την εισαγάγουμε στα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μάλλον στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» ή και στο ΕΠΑΛ.
Επίσης τελείωσε η μελέτη του δρόμου από το Μεμί της Κυπαρισσίας μέχρι τη Μουριετάδα. Έχουμε ένα μικρό πρόβλημα στην πρόσβαση με την εθνική οδό. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία υιοθετούμε και φαίνεται ότι ξεπερνιέται κι αυτό.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι αναβαθμίσαμε τελείως τον άξονα με 8 χιλιόμετρα καινούργια ασφαλτόστρωση από το Ραυτόπουλο μέχρι και τις Βρύσες. Αν δει κανένας την προοπτική από το Ραυτόπουλο προς το Λυκουδέσι, την Τρυπίλα αλλά και άλλα χωριά του ορεινού όγκου της περιοχής θα κατανοήσει πλήρως την προσπάθεια που έχουμε κάνει κι επίσης από την άλλη πλευρά του Αετού, μέχρι και το Σελλά προς το Παλαιόκαστρο κ.λ.π., όπου ουσιαστικά έχουμε ανατρέψει τη συγκοινωνιακή απομόνωση της περιοχής.
Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί και σε αυτό το χώρο και με λιμνοδεξαμενή η οποία ήδη έχει προγραμματιστεί αλλά και με την πρόσβαση από την πλευρά της Μάκραινας προς το Κλωνί και προς την Ασούταινα, την Κρύα Βρύση.

Πρέπει επίσης να σας πω για το έργο που ολοκληρώθηκε και προέκυψε μετά από μακρό και συστηματικό αγώνα της ΝΑΜ από την Κυπαρισσία στην Τερψιθέα , ο καινούργιος τάπητας που έπεσε. Ενδιαφερόμαστε να κινηθούμε και από εκεί και κάτω κι η προσπάθειά μας θα κατατείνει συστηματικά να φθάσει μέχρι και τα Φιλιατρά για να ολοκληρωθεί αυτή η πολύ σημαντική προσπάθεια. Γνωρίζετε επίσης ότι έχουμε μια προγραμματική σύμβαση για το φωτισμό στην είσοδο και στην έξοδο της Κυπαρισσίας.
Ήδη 1 χιλιόμ. φωτισμός έχει τοποθετηθεί προς τη νότια έξοδο της πόλης προς τα Φιλιατρά κι εντός ολίγου θα λειτουργήσει κιόλας. Επίσης εγκαθίσταται εντός των ημερών αυτών ο εργολάβος από την Κυπαρισσία προς το Μεμί. Δηλαδή με την ολοκλήρωση αυτού του έργου αναβαθμίζεται η είσοδος , όπως και η οδική ασφάλεια. Δεν είναι μόνο αυτή η δουλειά που έχουμε κάνει, είναι και πολλά άλλα, που θα το πούμε σε ευθετότερο χρόνο και σε λεπτομέρειες.
Αυτά επεξεργαστήκαμε αυτή τη στιγμή με τον κ.Δήμαρχο, συμφωνήσαμε και τις επόμενες ημέρες θα κινηθούμε εντατικά για την ολοκλήρωση αυτών των έργων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.