Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Καθυστερήσεις στην κατασκευή του φράγματος στο Φιλιατρινό ποτάμι.

Την επίσπευση των διαδικασιών των απαλλοτριώσεων από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης περιμένουν στην περιοχή του Δήμου Φιλιατρών προκειμένου να ξεκινήσουν και τα έργα για την κατασκευή του φράγματος στο Φιλιατρινό ποτάμι.
Η ανάδοχος κοινοπραξία έχει ήδη εγκατασταθεί και έχει φτιάξει τα γραφεία της στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Χριστιάνων το οποίο παραχώρησε για χρήση ο Δήμος Φιλιατρών. Δεν μπορεί όμως ακόμη να αναπτύξει το εργοτάξιό της καθώς οι χώροι είναι ...

ιδιωτικοί και ακόμη δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις.
Το ζήτημα των απαλλοτριώσεων συζητήθηκε πάντως και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος της πόλης Αλκης Ξύγκας με τον νομάρχη Δημήτρη Δράκο,από τον οποίο ζήτησε την βοήθειά του ασκώντας πίεση προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο είναι φορέας υλοποίησης του έργου, ώστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



4 σχόλια:

  1. οποιος δεν θελει να ζυμωσει δεκα κοσκινιζει..
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακά τα ψέματα, είμαστε για τα πανηγύρια.
    Για αυτά είμαστε μανούλες!!!
    Εχει εγκατασταθεί η κατασκευάστρια εταιρεία και δεν μπορεί να δουλέψει γιατί...δεν έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις και όλοι ξέρουμε τι χρονοβόρες είναι αυτές στην Ελλάδα.
    Αντί να έχουν γίνει εδώ και χρόνια τώρα ενεργοποιούν την διαδικασία και φαντάσου να βρεθεί, που θα βρεθεί κάποιος, να πάει στα δικαστήρια...ούτε σε 10 χρόνια δεν πρόκειται να γίνει το φράγμα.
    Δυστυχώς απουσιάζει η κοινή λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MΠΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΠΙΣΤΕΥΩ OTI ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ,ΚΟΚΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και έτσι να πάει Γιώργο, είναι ολοφάνερη η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού στην οργάνωση μιας απλής γραφειοκρατικής διαδικασίας.
    Προσωπικά έχω επιφυλάξεις για τον χρόνο απαλλοτρίωσης, δεν βλέπεις τι γίνεται στην Εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας, χάθηκε χρόνος στις απαλλοτριώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.