Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Τηλεόραση στο κινητό

Με στόχο την ανάπτυξη του μελλοντικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες τη πρόθεση της να επενδύσει από τον Ιανουάριο του 2010 στις σχετικές έρευνες ένα ποσόν 18 εκατ. ευρώ.

Η ανάπτυξη αυτής της νέας τεχνολογίας(LTE-Long Term Evolution) που επιλέγουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας , θα επιτρέπει ταχύτητες στην πρόσβαση των χρηστών στο κινητό Ίντερνετ έως και εκατό(100) φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές των κινητών δικτύων τρίτης γενιάς (3G) δηλαδή 100 megabits ανά δευτερόλεπτο, με άλλα λόγια ταχύτητες που θα διευκολύνουν πραγματικά στην άνετη πρόσβαση των κινητών στην τηλεόραση και την προβολή βίντεο στις οθόνες τους μετατρέποντας τα κινητά τηλέφωνα σε δυνατούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Κομισιόν θ αρχίσει να διαπραγματεύεται από το Σεπτέμβριο με ένα ........

κονσόρτσιουμ ερευνητικών ομάδων- κοινοπραξίες έργων- για την χρηματοδότηση τους από τις αρχές του επόμενου έτους.

Η τεχνολογία LTE δοκιμάζεται σήμερα από φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητών επικοινωνιών στην Φιλανδία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τη Μ. Βρετανία και αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμη στη Σουηδία και τη Νορβηγία ήδη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010. Για τις υπόλοιπες χώρες η εγκατάσταση και λειτουργία αυτού του νέου δικτύου δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από το 2012-2013.

Με το νέο πρότυπο LTE θα χρειάζονται λιγότερες αντένες απ όσες χρησιμοποιούνται σήμερα για τη λειτουργία των δικτύων GSM πράγμα που θα επιτρέψει την διείσδυση του γρήγορου ,ασύρματου Ίντερνετ και στις πλέον απομακρυσμένες αγροτικές και ορεινές περιοχές των κοινοτικών χωρών. Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές η Κοινότητα θα επενδύσει συνολικά την περίοδο 2007-2013 περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη αυτού του νέου δικτύου ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Ίντερνετ κ.λ.π. θα πρέπει να επενδύσουν κάπου 6 δις. ευρώ σε υποδομές για την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου προτύπου LTE μέχρι και το 2013.

Από την Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.