Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Συκοφαντικές διαδόσεις για ελληνοποιήσεις τομάτας

Στην αντεπίθεση περνάει ο Αγροτικός Κηπευτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών:
Χαρακτηρίζει ψευδή και συκοφαντικά όσα διαδίδονται σε βάρος του για ελληνοποιήσεις και κάνει λόγο για πόλεμο από ανταγωνιστικά συμφέροντα που βρήκαν συμπαραστάτη τους τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Βλάχο.

Στην ανακοίνωση του συνεταιρισμού που υπογράφει ο πρόεδρός του Γιώργος Μιχαλακόπουλος, επικρίνεται ο υφυπουργός ότι «έσπευσε, καταπατώντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και ευνομούμενης Πολιτείας, να προκαταλάβει την απόφαση της επιτροπής και του κ. νομάρχη Μεσσηνίας, ανακοινώνοντας προκαταβολικά το εξοντωτικό για μας και ανώτατο πρόστιμο των 175.000 ευρώ».
Επισημαίνεται πως «όσα ψευδώς αναφέρονται ......

στην ως άνω ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν να κάνουν με τη δημιουργία εντυπώσεων για λαϊκή και τηλεοπτική κατανάλωση και ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα πράγματι διαπίστωσε ό έλεγχος».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του συνεταιρισμού αναφέρεται:
«Ο συνεταιρισμός με την επωνυμία “Αγροτικός Κηπευτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών” ύστερα από όσα ψευδή και συκοφαντικά διαδίδονται εις βάρος μας για δήθεν ελληνοποιήσεις κλπ. το τελευταίο διάστημα, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει την κοινή γνώμη με τα πραγματικά γεγονότα για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Ο συνεταιρισμός μας διακινεί αποκλειστικά προϊόντα της περιοχής μας με την γνωστή τους ποιότητα (κυρίως παραγωγής των μελών μας).

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 50 στρέμματα θερμοκηπιακής καλλιέργειας των μελών μας υπάρχει παραγωγή (με μέση ετήσια στρεμματική απόδοση 30 τόννων) τουλάχιστον 1.500 τόννων ντόπιας ντομάτας, την οποία και διακινούμε στην κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Τον τελευταίο μάλιστα καιρό ξεκίνησε από τον ίδιο το συνεταιρισμό και η δημιουργία της μεγαλύτερης αυτοτελούς θερμοκηπιακής μονάδας του Νομού Μεσσηνίας (60 στρέμματα) με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.
Θα ήταν αστείο με τέτοια μεγέθη παραγωγής και με τέτοιες επενδύσεις η συμπτωματική εισαγωγή 29 τόννων ντομάτας από την Πολωνία, που έγινε από εμάς, με όλα τα νόμιμα παραστατικά, τιμολόγια κλπ. με σκοπό την αποστολή της στη Βουλγαρία, πάλι με όλα τα νόμιμα παραστατικά, όπως διαπιστώθηκε από όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες, να θεωρηθεί ελληνοποίηση.

Είναι γεγονός ότι η δυναμική είσοδος μιας μεσσηνιακής επιχείρησης στην κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας με ποιοτικά προϊόντα και χαμηλές τιμές διάθεσης και η σύναψη συμφωνιών με οργανωμένα δίκτυα λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ κ.λπ.) ενόχλησε ανταγωνιστικά συμφέροντα που θίγονται από την παρουσία μας.
Στον πόλεμό τους εναντίον μας αυτά τα συμφέροντα βρήκαν συμπαραστάτη τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Βλάχο.
Είναι αξιοσημείωτο το πλήθος των ελέγχων που δέχτηκε η επιχείρησή μας το τελευταίο διάστημα, από διάφορες υπηρεσίες.
Παρότι ύστερα από πολύωρους και σχολαστικούς ελέγχους το μόνο που μας καταλογίζεται, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση ελέγχου, είναι η είσπραξη υπερτιμήματος στη διάθεση των προϊόντων μας, επειδή δεν μας αναγνώρισαν οι ελεγκτές τα έξοδά μας με αποτέλεσμα να φαίνεται εικονικό κέρδος, γεγονός για το οποίο έχουμε κάνει σχετική προσφυγή ενώπιον του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας σύμφωνα με το νόμο και περιμένουμε τη δικαίωσή μας, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον κ. υφυπουργό αναφέρονται διάφορα ανυπόστατα για δήθεν ελληνοποιήσεις προϊόντων, κατασχέσεις ειδών κλπ.

Είναι σαφές ότι τα όσα ψευδώς αναφέρονται στην ως άνω ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν να κάνουν με τη δημιουργία εντυπώσεων για λαϊκή και τηλεοπτική κατανάλωση και ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα πράγματι διαπίστωσε ό έλεγχος.
Την ίδια μεταχείριση επεφύλαξε ο κ. Βλάχος και σε άλλη επιχείρηση της περιοχής μας, τη διαμαρτυρία της οποίας φιλοξένησαν πρόσφατα οι τοπικές υπηρεσίες, μέσα από την οποία φάνηκαν ξεκάθαρα οι ψεύτικες υπουργικές ανακοινώσεις.
Στη μεθοδευμένη προσπάθεια να φανεί ο υπουργός Ρομπέν των καταναλωτών, έστειλε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι στο πρατήριό μας στην κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας, προβάλλοντας σε όλα τα δελτία την ερώτηση της δημοσιογράφου αν οι ντομάτες είναι πολωνικές.
Απέκρυψαν βέβαια επιμελώς το πιστοποιητικό του υπουργείου Ανάπτυξης που τους δείξαμε για την προέλευση της ντομάτας και στο οποίο σαφώς αναφέρεται “τομάτες ελληνικές”.

Για την απόδειξη των παραπάνω και για να μπορέσει και ο απλός πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματά του επισυνάπτουμε την σχετική έκθεση ελέγχου με το πρόστιμο που μας επιβλήθηκε για υπερβολικό κέρδος και όχι για ελληνοποιημένα προϊόντα.
Κι ενώ περιμένουμε από την αρμόδια επιτροπή να παρουσιάσουμε τα κοστολόγιά μας για να αποδείξουμε ότι καμία είσπραξη υπερβολικού κέρδους δεν έχει γίνει (αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είμαστε οι φθηνότεροι προμηθευτές της αγοράς και από τους ζημιογόνους ισολογισμούς μας), ο κ. υφυπουργός - άκουσον άκουσον - έσπευσε, καταπατώντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και ευνομούμενης Πολιτείας, να προκαταλάβει την απόφαση της επιτροπής και του κ. νομάρχη Μεσσηνίας, ανακοινώνοντας προκαταβολικά το εξοντωτικό για μας και ανώτατο πρόστιμο των 175.000 ευρώ.

Τιμούμε τα μέλη της Επιτροπής, και παρότι θεωρούμε ότι κρίνοντας αντικειμενικά και με βάση τα πραγματικά περιστατικά θα μας δικαιώσουν, πιστεύουμε ότι ύστερα από αυτό το γεγονός στοιχειώδης ευθιξία επιβάλλει την παραίτησή τους, αν δεν ανακαλέσει ο υφυπουργός κ. Βλάχος την προαναγγελία - εντολή της απόφασης, που υποτίθεται ότι θα εκδώσουν.
Σεβόμαστε το ρόλο και των πολιτικών και των δημοσιογράφων, που επιτελούν λειτούργημα και είναι θεμέλιοι λίθοι του δημοκρατικού πολιτεύματος, τους καλούμε όμως, πριν διατυπώνουν άποψη να μελετούν τα πραγματικά περιστατικά και να μην αναπαράγουν απλώς τα δελτία Τύπου, πέφτοντας στην παγίδα των εντυπώσεων που θέλει να δημιουργήσει το κάθε υπουργείο.
Σε αυτούς που πραγματικά θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

Από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.