Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Φορολογία καρτοκινητών: Μπορεί να περιμενει λίγο ο φόρος.

Χρονικό περιθώριο έως τις 15 Σεπτεμβρίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να επιβάλουν τον νέο φόρο στα καρτοκινητά. Οι καταναλωτές μπορούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να αγοράζουν κάρτες χωρίς να πληρώνουν το “χαράτσι” του 12%.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέληξε την Παρασκευή στη συγκεκριμένη απόφαση προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να...ξεστοκάρουν.

Τα περίπτερα και τα εμπορικά καταστήματα, αυτή τη στιγμή είναι γεμάτα από κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας οι οποίες δεν προβλέπουν την επιβολή του φόρου.
Έτσι, η απόφαση με ημερομηνία 31/08 ορίζει ........

ότι “αποφασίζουμε την καθιέρωση μεταβατικού χρονικού διαστήματος από 01/08/2009 έως 15/09/2009 εντός του οποίου οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, δύνανται να διαθέτουν στο εμπόριο κάρτες ομιλίας, ή κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας που δεν περιλαμβάνουν το τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας”.

Τις κάρτες που θα αγοράσουν από τώρα και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι καταναλωτές, μπορούν να τις ενεργοποιήσουν και μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου χωρίς να επιβαρυνθούν. Αντίθετα, όσοι αγοράσουν κάρτες μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, θα πληρώνουν κανονικά τον νέο φόρο. Όσο για τους συνδρομητές με συμβόλαιο, αυτοί θα πληρώσουν τον νέο φόρο από την 1η Αυγούστου καθώς η παράταση του υπουργείου Οικονομικών αφορά μόνο στα καρτοκινητά. Το ύψος της επιβάρυνσης φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.