Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Επίσκεψη Δράκου με προεκλογικό άρωμα σε Δήμους της Τριφυλίας. Πρώτος του σταθμός ο Δήμος Αυλώνα.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αυλώνα κ.Γιάννη Φιλντίση στο ΚΕΠ στο Καλό Νερό είχε χθες Δευτέρα 17 Αυγούστου ο Νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη κ.Στάθη Αναστασόπουλο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της Τπογραφικής Υπηρεσίας της ΝΑΜ κ.Αντώνης Σοφρωνάς και στελέχη της υπηρεσίας, όπως και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αυλώνος και κάτοικοι της περιοχής. Στη συνάντηση αναφέρθηκαν γενικότερα σε όλα τα έργα που εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί από τη ΝΑΜ και σε συνεργασία με το Δήμο, στην ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Ο κ.Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ.Νομάρχη και τον κ.Αντινομάρχη για τη συνάντηση που είχαν, καθώς και για την καλή συνεργασία που έχει ο Δήμος Αυλώνος με τη Νομαρχία, και τα έργα που πραγματοποιούνται είναι πολλά.
Τέθηκαν και διάφορα ερωτήματα από τους δημότες και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ......

ταύτιση απόψεων.
Ο κ.Αναστασόπουλος, σημείωσε πως είναι μεγάλη η δραστηριότητα σε έργα που πραγματοποιούνται από τη ΝΑΜ στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ιδιαίτερα στο Δήμο Αυλώνος. Επεσήμανε το ζήτημα της έναρξης των διαδικασιών για την εκπόνηση της μελέτης αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας του Καλού Νερού και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της ανάπλασής της. Πριν υπογραφεί η σύμβαση η Τοπογραφική υπηρεσία της ΝΑΜ έχει ήδη κάνει τις αποτυπώσεις, ώστε να κερδίσουμε χρόνο.

Ο κ.Νομάρχης αναφερόμενος στη συνάντηση, δήλωσε:
« Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Καλό Νερό, με τον κ.Δήμαρχο, τα στελέχη της ΝΑΜ, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους κατοίκους της περιοχής, τον αρμόδιο αντινομάρχη, το δ/ντή και στελέχη της τοπογραφικής υπηρεσίας, για να συζητήσουμε για συγκεκριμένα έργα που αφορούν το Δήμο Αυλώνος αλλά και την ευρύτερη βορειοδυτική πλευρά της Μεσσηνίας. Η κομβικότητα του Δήμου προκαθορίζει ένα λαμπρό μέλλον για την ανάπτυξη κι επομένως επιβάλλει την ιδιαίτερη φροντίδα για την ανάπτυξη των υποδομών.
Πρωτ΄ απ΄ όλα κουβεντιάσαμε για το θέμα της αντιδιαβρωτικής προστασίας και την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Καλού Νερού , που είναι ένας πυρήνας εξαιρετικά σημαντικός για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Μέσα από την ήδη υπάρχουσα μελέτη για τη δημιουργία του ΣΧΟΑΠ και μετέπειτα του ΓΠΣ, το οποίο θα ακολουθήσει, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι βάζουμε ναι χωροταξική τάξη και προοπτική στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αυλώνος, της παραλιακής ζώνης αλλά και της ενδοχώρας. Αυτό είναι ό,τι σημαντικότερο μπορεί κανένας να κάνει, αν θέλει ουσιαστικά να προείδει τα επερχόμενα. Νομίζω ότι βρισκόμαστε ήδη στα τελειώματα, η περισσότερη δουλειά έχει γίνει και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα σε αυτό το συγκεκριμένο τομέα.

Πρέπει επίσης να αναφέρω τα έργα που έχουμε κατασκευάσει, την 29η και τη σύνδεσή της με τον Επικούρειο Απόλλωνα και με την περιοχή της Νέδας, η οποία έχει ήδη αναβαθμιστεί. Πρέπει να πω τη σύνδεση που έχουμε κάνει πολλαπλώς με το Δήμο από την πλευρά του Δήμου Αετού αλλά κι αυτή σύνδεση που κάνουμε τώρα –έχει υλοποιηθεί κατά 80%- με την ορεινή και την παραλιακή ζώνη από την Αυλώνα στις Καρυές και εκείθεν στην Ελαία. Ήδη κινούμαστε να εξασφαλίσουμε προϋποθέσεις περαιτέρω αναβάθμισης όλου του σπουδαίου άξονα αυτού.
Επίσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρυχτεί κι ο δρόμος Ελαία-Πρόδρομος.
Πρέπει να υπογραμμίσω ότι τελειώνει ήδη η μελέτη του αθλητικού κέντρου Ελαίας μετά τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος και η ΝΑΜ από το Υπουργείο Πολιτισμού με τη συνδρομή του Υπουργού κ.Αντώνη Σαμαρά και του Υφυπουργού κ.Γιάννη Ιωαννίδη, με 350.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα τα βάλει η ΝΑΜ, προκειμένου να γίνει ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο.

Επίσης να τονίσω κάτι που περνάει απαρατήρητο. Ο δρόμος από την Τσακώνα στο Καλό Νερό, στην Κυπαρισσία κι από το Καλό Νερό στην Ελαία έχει πλήρως αναβαθμιστεί, έχει αλλάξει όψη, έχουν πέσει τάπητες σε μια ευρύτατη χιλιομετρική απόσταση, υπάρχουν καινούργιες σημάνσεις και σηματοδοτήσεις κι άλλα . Έχει γίνει ένας άλλος δρόμος, πέραν του ζητήματος της καθαριότητας, όπου η ΝΑΜ έχει επιβάλλει και είμαστε και το υπογραμμίζω αυτό ο πιο καθαρός Νομός σε όλη την Ελλάδα, σε επίπεδο επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και δημοτικού οδικού δικτύου. Ο δρόμος αυτός λοιπόν που έγινε με εργολαβία μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ, αποτέλεσε κι αποτελεί σταθερή και πάγια διεκδίκηση της ΝΑΜ, δεν έγινε τυχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.