Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Αρχισε η ανανέωση των κυνηγετικών αδειών

Στην ουρά στήθηκαν οι κυνηγοί χθες στο πρωί στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας για να ανανεώσουν τις άδειες κυνηγίου τους.
Μέσα στις πρώτες 4 ώρες είχαν προσκομίσει τα χαρτιά τους πάνω από 130 κυνηγοί από τους Δήμους Καλαμάτας, Θουρίας, Αρφαρών, Αριος και Λεύκτρου.
Συνολικά, μέχρι την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου αναμένονται συνολικά 3.500 κυνηγοί από τους συγκεκριμένους δήμους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του συλλόγου Στέλιο Χιώτη, οι κυνηγοί έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν την άδειά τους όποτε επιθυμούν μέχρι τη λήξη του κυνηγιού στις 28 Φεβρουαρίου.
Οπως ακόμα ενημέρωσε ο κ. Χιώτης, οι άδειες κατατίθενται από τους κυνηγούς και θα τους επιστραφούν υπογεγραμμένες από το Δασαρχείο μόλις παραληφθούν η νέα ρυθμιστική και τα τέλη αδειών.
Ευελπιστεί πως αυτό θα γίνει πριν την έναρξη της περιόδου ώστε οι κυνηγοί να είναι ..........

νόμιμοι από την πρώτη ημέρα που θα επιτραπεί το κυνήγι.

Οσον αφορά τις περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι, εξήγησε πως οι όποιες απαγορεύσεις ισχύουν όπως και πέρυσι τουλάχιστον μέχρι τις 31 Αυγούστου, οπότε είτε θα αρθούν είτε θα ανανεωθούν.
Για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η χαρτογράφηση από τώρα των περιοχών όπου επιτρέπεται η θήρα.
Πάντως, από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου επιτρέπεται το κυνήγι στις ζώνες διάβασης, και στη συνέχεια θα επιτρέπεται και πάνω από αυτές για λαγούς και άλλα θηράματα.

Να υπενθυμίσουμε πως οι τιμές των αδειών παραμένουν σταθερές καθώς η τοπική άδεια κοστίζει 98 ευρώ, η περιφερειακή 116 και η γενική 137.
Τα γραφεία του συλλόγου θα παραμένουν ανοιχτά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης από τις 6 έως τις 8.

Να σημειωθεί πως για την εξυπηρέτηση των κυνηγών της Μάνης θα μεταβεί στην Καρδαμύλη υπάλληλος του συλλόγου σήμερα και τη Δευτέρα 17 Αυγούστου από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.
Για την ανανέωση της άδειας οι κυνηγοί πρέπει να προσκομίσουν την παλιά άδεια καθώς και φωτοτυπία επικυρωμένη από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα (Δήμος, ΚΕΠ κ.λπ.) άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου που να είναι σε ισχύ.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση ΚΟ 6 που χορηγείται από την Αστυνομία.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.