Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Κονδύλια άνω των 600 εκατ. για την ενίσχυση γεωργικών και κτηνοτροφικών επενδύσεων

NEEΣ ευκαιρίες επενδύσεων στον αγροτικό χώρο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δρομολογούνται με ταχύρρυθμες διαδικασίες από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Αυγούστου με βάση ειδικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον.

Οι επενδύσεις αυτές ενισχύονται μέχρι του 50% του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης ενώ για όλα τα νησιά του Αιγαίου (πλην Εύβοιας και Κρήτης) το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται μέχρι 65%.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός των...

αιτήσεων ενίσχυσης κυμαίνεται από 100 χιλιάδες ευρώ έως 15 εκατομμύρια ευρώ κατά την υποβολή της αίτησης και αφορά μικρομεσαίες επενδύσεις, για σύγχρονες και δυναμικές καλλιέργειες ενός ευρέος φάσματος της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Οι νέες ενισχύσεις γίνονται στο πλαίσιο του Μέτρου 123Α «Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων» του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης «2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής», με ποσοστό 70% περίπου από κοινοτικούς πόρους.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του παραπάνω μέτρου θα ενισχυθούν οι τομείς: κρέας, γάλα, αυγά - πουλερικά, μέλι, σηροτροφία και άλλα είδη, δημητριακά, ελαιούχα προϊόντα, οίνος, οπωροκηπευτικά, άνθη, ζωοτροφές, σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό, φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί στις πυρόπληκτες περιοχές καθώς και στις περιοχές που επλήγησαν από την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με πριμοδότηση της βαθμολογίας τους.

Το εν λόγω πολύ σημαντικό πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο. Ημερομηνία έναρξης κατάθεσης φακέλων ορίζεται η 25η Αυγούστου 2009 και ημερομηνία λήξης η ημερομηνία εξάντλησης των διαθέσιμων πιστώσεων του μέτρου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τις αιτήσεις - μελέτες υποβολής προτάσεων από τις 10 Αυγούστου 2009 από τη Δ/νση Προγραμματισμού & Γ.Δ. - Τμήμα Δημοσίων και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών αρ. 5 καθώς και από τις οικείες Περιφερειακές ή Νομαρχιακές Δ/νσεις Αγροτικής (Γεωργικής) Ανάπτυξης. Hδη υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία το προβλεπόμενο ύψος δέσμευσης δημόσιας δαπάνης για την κάλυψη των αιτήσεων ενίσχυσης της κατηγορίας αυτής ανέρχεται στο ποσό των 300.000.000 ευρώ.
Πηγή: Express.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.