Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Παναθηναϊκός - Σπάρτα Πράγας 3 - 0. This is "Parta μωρή άρρωστη"

Ακόμη και με την πλάτη στον τοίχο απέδειξε ότι διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα να πετάξει εκτός την Σπάρτα Πράγας. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τους Τσέχους με 3-0 (1-3 το πρώτο παιχνίδι) και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τα τέρματα της αναμέτρησης σημείωσαν οι Σαριέγκι (45’) Κατσουράνης (54’) και Σαλπιγγίδης (89’).

Το ματς:........

Μόνο έτσι θα μπορούσε να σκοράρει σήμερα ο Παναθηναϊκός. Ανεξάρτητα από το χαμηλό μέσο όρο ύψους, συγκριτικά με τα θηρία της Σπάρτα, οι «πράσινοι» προτίμησαν με γιόμες να βρουν τους προωθημένους και να πετύχουν κάποιο γκολ. Από ατομικές προσπάθειες, πέραν λιγοστών του εξαιρετικού Λέτο που έβρισκε με κλειστά μάτια τον Σισέ, το «τριφύλλι» είτε από κόρνερ είτε από στημένες μπάλες έψαχνε μέσα στον… πανικό της μεγάλης περιοχής να βρει κάποιο κεφάλι.

Προς ικανοποίησή της, η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε πήρε προβάδισμα αμέσως με τη συμπλήρωση των 45’ χάρη στην κεφαλιά του Γιοσού Σαριέγκι. Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και με τον Κώστα Κατσουράνη να βρίσκεται παντού (!) πίεζε ψηλά. Οι ολιγωρίες στην άμυνα συνεχίστηκαν και σήμερα, ειδικά από τη δεξιά πλευρά εκεί όπου ο Μουν άφηνε εκτεθειμένη την πλευρά και δημιουργούσε κενούς διαδρόμους. Επιθετικά μέχρι τη φάση του γκολ, ο Σισέ έχασε μοναδικές ευκαιρίες με το κεφάλι και το πόδι, αλλά ο Μπλάζεκ δήλωνε συνέχεια παρών. Η ανάπτυξη με βαθιές μπαλιές δεν ωφελούσε πουθενά και τις περισσότερες φορές αποτελούσαν εύκολη λεία για την αντίπαλη άμυνα.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός είχε πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, έδειχνε ότι είναι ανώτερος από την Σπάρτα και έψαχνε το δεύτερο- «χρυσό» τέρμα. Η μοναδική διαφοροποίηση, που ουσιαστικά έπρεπε να τηρηθεί από το πρώτο μέρος ήταν στην ανάπτυξη. Οι βαθιές, ανούσιες μπαλιές διαγράφηκαν και αντικαταστάθηκαν από την κάθετη πάσα, που με δεδομένη τη χαμηλή ταχύτητα των αντίπαλων μπακ δημιούργησε προβλήματα. Στην πρώτη λοιπόν ορθολογική προσπάθεια, οι «πράσινοι» έκαναν το 2-0 (54’) χάρη στο κάθετο γύρισμα του Σαλπιγγίδη στον Κατσουράνη, με τον δεύτερο να πλασάρει μέσα από την περιοχή στην κενή εστία.

Όπως είναι λογικό, οι Τσέχοι άφησαν τις συνεχόμενες καθυστερήσεις και έτρεχαν να προλάβουν… Μάταια, όμως, αφού το «τριφύλλι» αμυνόταν σωστά και μάζικα, χωρίς ακάλυπτους χώρους. Όποτε του δινόταν η ευκαιρία έβγαινε στη κόντρα για να «καθαρίσει» μια και καλή την υπόθεση πρόκριση. Σε μια από αυτές και λίγο πριν την συμπλήρωση των 90', ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, σημειώνοντας με κοντινό... επίμονο πλασέ το 3-0. Στις καθυστερήσεις οι Τσέχοι αντεπιτέθηκαν και λίγο έλειψε να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Οι «πράσινοι» θα βρεθούν την Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας για την κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το φιλμ του αγώνα

4’ Ο Παναθηναϊκός έχει μπει ορεξάτος στο παιχνίδι και δείχνει πως θέλει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ιδιαίτερα ο Σεμπάστιαν Λέτο δίνει έναν άλλο…αέρα στους «πράσινους». Ο Αργεντινός αριστερός χαφ δείχνει να μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αργή άμυνα των Τσέχων.

7’ Οι Τσέχοι το μόνο που κάνουν στα πρώτα λεπτά είναι να διώχνουν τη μπάλα μακριά από την εστία του Μπλάζεκ και σιγά σιγά βγαίνουν και σε κάποιες αντεπιθέσεις χωρίς ωστόσο να απειλούν τον Παναθηναϊκό.

9’ Ο Παναθηναϊκός εντείνει την πίεση του στην εστία των Τσέχων. Αρχικά, ο Σισέ έκανε σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε στο σώμα παίκτη της Σπάρτα και πέρασε κόρνερ. Το κόρνερ το εκτέλεσε ο Λέτο. Οι παίκτες της Σπάρτα Πράγας έδιωξαν με κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Καραγκούνη, ο οποίος με σουτ δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία για τους «πράσινους».

12’ Η ομάδα του Χεν Τεν Κάτε έχει κερδίσει ήδη πέντε κόρνερ. Τα περισσότερα τα έχει εκτελέσει ο Λέτο, αλλά ακόμη η πολύ μεγάλη φάση δεν έχει έρθει για τον Παναθηναϊκό. Οι Τσέχοι καταφέρνουν και ελέγχουν την…εναέρια κυκλοφορία.

13’ Ο Κατσουράνης με πολύ ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Σισέ και ο Γάλλος με φοβερό κεραυνό λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και δεξιά προσπάθησε να ανοίξει το σκορ αλλά ο Μπλάζεκ απέκρουσε.

21’ Οι Τσέχοι έχουν αρχίσει να κερδίζουν κάποια μέτρα στο γήπεδο, χωρίς, όμως, να γίνονται απειλητικοί. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, έχει την κατοχή αλλά ακόμη δεν έχει δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.

23’ Ο Κώστας Κατσουράνης κάνει πολύ καλό παιχνίδι στο ξεκίνημα. Ο Έλληνας μέσος κόβει, δημιουργεί και γενικά εκπέμπει σιγουριά στους συμπαίκτες του. Είναι ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο πρώτο 20λεπτο.

25’ Επικίνδυνη αντεπίθεση από τους Τσέχους έπειτα από εντυπωσιακή μπαλιά του Μπέργκερ αλλά ο Βίλφριντ ήταν σε θέση οφσάιντ.

26’ Πρώτη τεράστια ευκαιρία για τη Σπάρτα Πράγας. Ο Πάτρικ Μπέργκερ με τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενος. Η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

28’ Κίτρινη κάρτα στον Σαριέγκι για μαρκάρισμα στον Βίλφριντ

32’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σέντραρε από τα αριστερά, ο Μουν έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπλάζεκ.

35’ Ο κόσμος του «τριφυλλιού» προσπαθεί να δώσει ώθηση στην ομάδα την οποία βλέπει να έχει ρίξει τον ρυθμό της.

36’ Την ευκαιρία του αγώνα, μέχρι στιγμής, χάνει ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος με κεφαλιά δυναμίτη από τα δύο μέτρα δεν καταφέρνει να ανοίξει το σκορ αφού ο Μπλάζεκ κάνει την απόκρουση της ζωής του και στέλνει τη μπάλα κόρνερ.

40’ Λέτο και Σισέ συνεργάζονται άψογα αλλά ο Γάλλος πιάνει σουτ πάνω στην κίνηση μέσα στην περιοχή και τη στέλνει πολλά μέτρα άουτ.

42’ Λέτο και Σισέ για μια ακόμη φορά συμμετείχαν σε φάση. Σουτ ο Αργεντινός έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Σισέ και πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπλάζεκ.

44’ Κίτρινη κάρτα για τον Χόχεντερ, ο οποίος τράβηξε τον Σαλπιγγίδη από τη φανέλα.

45’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!!! Ο Καραγκούνης εκτέλεσε ιδανικά το φάουλ, ο Σαριέγκι έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

50’ Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε για τις δύο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο.

54’ ΓΚΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ! Φοβερή αντεπίθεση από τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης βρήκε τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά, αυτός με συρτή σέντρα έδωσε μισό γκολ στον Κατσουράνη και αυτός με ήρεμο πλασέ έγραψε το 2-0…

59’ Οι Τσέχοι δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν πλέον από το να βγουν στην επίθεση. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός και με μια καλή αντεπίθεση να κάνει το 3-0…

60’ Ακόμη μια φορά έφτασε κοντά στο γκολ ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος σούπερσταρ προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση αλλά ο Μπλάζεκ τον πρόλαβε για ελάχιστα εκατοστά.

65’ Ο Παναθηναϊκός ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού. Οι Τσέχοι δεν είναι απειλητικοί και οι «πράσινοι» ψάχνουν τον τρόπο να «κλειδώσουν» την πρόκριση.

66’ Εκτέλεση φάουλ από τον Λέτο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Σπάρτα αλλά η μπάλα βρήκε στο τοίχος των Τσέχων.

69' Αλλαγή για τη Σπάρτα Πράγας. Ο Προυντνίκοφ πέρασε στη θέση του Ουίλφριντ

74' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Σιμάο πέρασε στη θέση του Λέτο.

76' 59% η κατοχή της μπάλας για τον Παναθηναϊκό, 41% για τη Σπάρτα Πράγας

78’ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Εκτός αγώνα πέρασε ο Καραγκούνης και στη θέση του μπήκε ο Γκάμπριελ.

79’ Δεν συμπλήρωσε ούτε ένα λεπτό στον αγωνιστικό χώρο ο Γκάμπριελ και πήρε κίτρινη κάρτα λόγω διαμαρτυρίας.

81’ Οι δυνάμεις έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τόσο τους παίκτες του Παναθηναϊκού όσο και αυτούς της Σπάρτα Πράγας. Για αυτό και στο τελευταίο εφτάλεπτο παρακολουθούμε παιχνίδι κέντρου.

84’ Ολιγωρία της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο Κούζνι κέρδισε τόσο τον Γκάμπριελ όσο και τον Σπυρόπουλο στον αέρα, πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαλίνοβιτς.

87’ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Σπάρτα Πράγας. Ο Κάλουντα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

89' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!3-0! Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τη μαχητικότητα του κέρδισε μια φάση απο τον Μπλάζεκ η οποία έδειχνε χαμένη, έκλεψε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του τερματοφύλακα της Σπάρτα και έγραψε το 3-0.

92’ Ευκαιρία για τη Σπάρτα. Σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Γκαλίνοβιτς πέταξε τη μπάλα κόρνερ.

90+3 Τέλος του ματς

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Λέτο (74' Σιμάο), Σισέ, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης (78' Γκάμπριελ).

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γιόζεφ Χόβανετς): Μπλάζεκ, Πάμιτς, Χόχεντερ, Χούμπνικ, Μπέργκερ, Ζόφτσακ, Βιλφριντ, Κούζνιρ, Ζέμαν, Βάτσεκ, Χούσεκ.

Πηγή: Sport FM

2 σχόλια:

  1. Γιώργο, έτσι και δείς σήμερα τα μούτρα που έχουν τα γαβρόσκυλα....
    Πάρε την εικόνα από μια θλιμμένη χήρα.... και βάλε για μούρη την μούρη κάθε γάβρου.
    Σήμερα τραγουδάνε το τραγούδι της Μαρινέλλας "Άνοιξε πέτρα να κλειστώ ήλιος να μην με βλέπει" είναι τα μούτρα τους.

    Και πολύ γουστάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.