Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

2TB Hard Disc από την Hitachi

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση desktop hard drive χωρητικότητας 2TB

Η Hitachi έγινε η τελευταία κατασκευάστρια εταιρεία που προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό σκληρό δίσκο 2TB για desktop συστήματα, ενώ ανακοίνωσε ότι στοχεύει στην βελτιστοποίηση των hard drives και στα laptops.

Ο 2TB Deskstar 7K2000 από την Hitachi Global Storage Technologies λειτουργεί σε ταχύτητα έως και 7,200 rpm, παρέχοντας ιδιαίτερα γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα. Σύμφωνα με την εταιρεία, προορίζεται κυρίως για gamers και χρήστες που απαιτούν έναν μεγάλο αλλά και γρήγορο σκληρό δίσκο.
Η παγκόσμια κυκλοφορία του σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ξεκινούσε στις ..........

7 Αυγούστου και η τιμή του θα ήταν περίπου στα 230 Ευρώ.

Ο δίσκος της Hictachi θα είναι ένας από τους πολλούς που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον. Άλλοι περιλαμβάνουν τον Caviar Green Drive της Western Digital, ο οποίος ανακοινώθηκε στις αρχές του έτους και η τιμή του οποίου θα είναι περίπου €160.

Οι σκληροί δίσκοι για desktop συστήματα συνεχίζουν να προσφέρουν τη διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τους hard drives των laptops, που την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν το 1ΤΒ με τη διάθεση του Scorpio Blue της WD.

Οι σκληροί στα laptops είναι μικρότεροι και άρα τυπικά αποθηκεύουν λιγότερο όγκο δεδομένων. Για το λόγο αυτό η Hitachi έχει βάλει στόχο να κάνει τις μεταλλικές βάσεις πιο πυκνές, η εταιρεία όμως δεν είναι ακόμα σε θέση να εικάσει πότε ένας 2TB σκληρός θα είναι έτοιμος για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.