Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ηλεκτρονικά...οι συνταγές για εξοικονόμηση έως 2 δισ.

ΔIEΘNH διαγωνισμό για την εφαρμογή ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης των συνταγών και της χορήγησης φαρμάκων αναμένεται να προκηρύξει εντός του Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση, με στόχο τη μείωση της σπατάλης στο χώρο της υγείας.
Η απόφαση ελήφθη χθες από τη Διυπουργική Eπιτροπή προμηθειών.
Η υιοθέτηση του ηλεκτρονικού συστήματος εκτιμάται ότι, σε βάθος χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 2 δισ. ετησίως στις δαπάνες του προϋπολογισμού.
Η διαδικασία του διαγωνισμού ανατίθεται στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Yπουργείου Οικονομίας, να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός έως το τέλος........

Νοεμβρίου και να υλοποιηθεί το σύστημα σε έξι μήνες.
Με την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αυτοματοποιημένου συστήματος και στην Ελλάδα, θα υπάρχει η δυνατότητα καταχώρισης των συνταγών από τα φαρμακεία σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα την άμεση εκκαθάρισή τους και τη διενέργεια αυτόματων ελέγχων και την περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων.

Το νέο σύστημα θα προβλέπει:

Την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής στοιχείων συνταγής και διάθεσης φαρμάκων (τελικά σημεία διάθεσης).

Τη λειτουργία κεντρικού συστήματος για τον ταχύτατο και τεκμηριωμένο υπολογισμό στοιχείων και τη βεβαίωση των κρατικών εσόδων.
Πηγή: Express.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.