Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Προειδοποιήσεις για την αποστολή SMS σε αριθμούς της σειράς 54ΧΧΧ

Προσοχή συνιστά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στους καταναλωτές που χρησιμοποιούν Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης μέσω αποστολής και λήψης SMS σε κωδικούς της σειράς 54ΧΧΧ.
Ορισμένες τέτοιες υπηρεσίες εγγράφουν το χρήστη συνδρομητή και τον χρεώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προειδοποιεί η ΕΕΤΤ έπειτα από καταγγελίες που δέχτηκε.
Παραδείγματα τέτοιων Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης είναι...

ψηφοφορίες, διαγωνισμοί, αγορά ringtones, logos, videos και παιχνιδιών, καθώς και το chat.

Η ΕΕΤΤ συμβουλεύει:

-Μην καταχωρείτε τον αριθμό του κινητού σας σε ιστοσελίδα, αν δεν έχετε πρώτα διαβάσει προσεκτικά όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους παρέχεται η υπηρεσία που σας ενδιαφέρει. Διαφημίσεις για δωρεάν προσφορές ή συμμετοχή σε κληρώσεις, ενδέχεται να συνοδεύουν υπηρεσίες με συνδρομή.

-Διαβάζετε προσεκτικά όλους τους όρους της διαφημιστικής καταχώρησης, εκεί θα μάθετε αν αφορά υπηρεσία με συνδρομή ή υπηρεσία που ολοκληρώνεται σε περισσότερα από 1 SMS κλπ.

- Η χρέωση του SMS μιας ΥΠΠ μπορεί να αφορά είτε την αποστολή ή τη λήψη του SMS. Η δεύτερη περίπτωση αφορά συνήθως τα συνδρομητικά μοντέλα ΥΠΠ μέσω SMS. Ενδέχεται λοιπόν, μετά την εγγραφή σας σε μία ΥΠΠ με συνδρομή, να χρεώνεστε με τη λήψη κάθε SMS.

Newsroom ΔΟΛ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.