Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Πόλεμος Μicrosoft - Google

«Προειδοποιητική βολή» κατά της Google έριξε η Microsoft, κυκλοφορώντας τα Windows 7 στη Μεγάλη Βρετανία τρεις μήνες νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τους και σε χαμηλότερη τιμή!

Λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστή η πρόθεση της Google να λανσάρει το λειτουργικό σύστημα Google Chrome OS, οι άνθρωποι της Microsoft φρόντισαν να απαντήσουν με τη διαδικασία της προπώλησης μέσω Διαδικτύου στη Μεγάλη Βρετανία των Windows 7 σε καλύτερες τιμές απ ό,τι θα έχει το προϊόν με την επίσημη κυκλοφορία του στις 22 Οκτωβρίου.

Οι τιμές προπώλησης -η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις .........

9 Αυγούστου- για όλες τις εκδόσεις των Windows 7 είναι μειωμένες κατά περίπου 100 ευρώ και συγκεκριμένα για την οικογενειακή έκδοση η τιμή είναι 58,3 ευρώ, ενώ για την επαγγελματική έκδοση είναι 116 ευρώ. Τα λειτουργικά συστήματα που παρήγγειλαν οι χρήστες, όμως, δεν θα παραδοθούν πριν από τις 22 Οκτωβρίου.

Πωλήσεις
Σύμφωνα με την Amazon, μέσα σε 8 ώρες η προπώληση των Windows 7 ξεπέρασε την προπώληση που είχαν τα Windows Vista σε περίοδο 17 εβδομάδων. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2010 περίπου 177 εκατομμύρια κομμάτια του εν λόγω λειτουργικού θα έχουν πωληθεί, τα 50 εκατομμύρια εκ των οποίων θα έχουν πωληθεί μόνο στην Ευρώπη και συνολικά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα περιβάλλουν τα Windows 7 υπολογίζεται ότι η εταιρεία θα κερδίσει περίπου 228 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οπως έγινε γνωστό όμως, καθώς η Microsoft βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την ΕΕ για το γεγονός ότι ο Internet Explorer αποτελεί κομμάτι όλων των προηγούμενων εκδόσεων (κάτι που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός για το ποιο θα είναι το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιούν οι χρήστες για να μπαίνουν στο Ιντερνετ δεν είναι υγιής) και επειδή η απόφαση δεν έχει γίνει γνωστή, τα Windows 7 στην Ευρώπη κυκλοφορούν χωρίς τη νέα έκδοση του Internet Εxplorer.

Οι κινήσεις της Microsoft και της Google δείχνουν ότι ο «πόλεμος» για την αγορά των λειτουργικών συστημάτων των υπολογιστών μόλις έχει αρχίσει και το 2010, οπότε και αναμένεται να κυκλοφορήσει το Google Chrome OS, θα είναι ιδιαίτερα «θερμό έτος» για τις δύο εταιρείες, αλλά και για τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πηγή: Έθνος

1 σχόλιο:

  1. Η Microsoft έχει χάσει πλέον την μπάλα.
    Κάτι τα ηχηρά χαστούκια που τρώει από την Mozilla με τον πλεόν δημοφιλή της browser Firefox ο οποίος διαρκώς κερδίζει έδαφος ενώ ο Explorer διαρκώς συρρικνώνεται, κάτι οι ανάποδες που έχει φάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αναγκαστεί να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τα windows 7 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ browser, κάτι τα χαστούκια απο τo Linux, είναι φυσικό να κάνει σπασμωδικές κινήσεις.

    Ας βγεί το λειτουργικό της Google καλύτερο από της microsoft και θα σου πω εγώ.
    ΓΟΝΑΤΙΣΤΗ θα παρακαλάει τον κόσμο να αγοράσει το τρισάθλιο προϊόν της το γεμάτο τρύπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.